Där drömmar blir till

Sedan alla i min närhet fick reda på att jag ska ge ut en bok får jag oerhört ofta frågan: Vad handlar den om? Det är ju den första frågan man ställer om man stöter på någon som har skrivit en bok som man inte har hört talas om någon annanstans. Man vill ju veta vad man har att vänta, om det låter som om det är något man vill läsa eller om man helt enkelt bör undvika boken för att dess handling inte intresserar.
Därför ska det här inlägget vara en slags presentation av boken och framför allt av dess handling.

Baksidestexten till Där drömmar blir till lyder:

Verkligt fattig är bara den som aldrig har drömt.
Olivia stod sin gammelmormor Marie mycket nära. Några år efter Maries död får Olivia hennes guldhjärta, ett smycke som bär på en hemlighet. Men hur ska Olivia kunna ta reda på den? Hon dras in i en värld vävd av sanning och drömmar. Enderra - en sagolik värld, en mardrömslik värld. Enderras folk och Enderras prins behöver Olivias hjälp. Men vågar hon?

Och om du läser på Bokförlaget Opals hemsida står det så här:

”Verkligt fattig är bara den som aldrig har drömt.” Med det citatet inleds debutanten Emma Anderssons bok. Och fattig är inget man kan beskylla huvudpersonen Olivia för att vara. När hennes gammelmormor Marie dör får Olivia ett guldhjärta. Vad Olivia inte vet är att Marie under hela sitt liv varit guldhjärtats väktare och lämnar nu det till Olivia. En berättelse som vävs av både dröm och verklighet leder Olivia till Enderra. Ett land som hotas av tyranni och vars prins Olivia blivit förälskad i.

Räcker det?
Sanning att säga så måste jag erkänna att jag har fruktansvärt svårt för att förklara för andra vad min bok handlar om. Inte för att handlingen är särskilt komplicerad, nej, det skulle jag verkligen inte vilja säga. Det är ju en ungdomsbok för en ålderskategori av 12 år och uppåt, så att förstå den tror jag inte är så svårt. Snarare är det nog att den handlar om så mycket och att det troligtvis skulle vara att spoila storyn om jag började förklara. Jag brukade faktiskt skämta i början om att när väl baksidestexten kom så skulle jag lära mig den utantill och sedan bara rabbla upp den om någon frågade.

Fast jag kan ge er några ledtrådar, några nyckelord som får bli mitt sätt att berätta för er om handlingen. Det handlar om: 
  • En flicka
  • Ett guldhjärta
  • En gammelmormor
  • En bibliotekarie
  • En annan flicka
  • Två bröder
Och så handlar det om Enderra, förstås. Landet där drömmar blir till.

Hoppas att ni vill följa med dit!

Kommentarer

  1. Klart jag vill följa med! Räknar ner dagarna till boksläpp!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg