Del IV: Telefonsamtalet

Jag höll på som värst med att ta mitt körkort och hade precis kommit hem från den intensiva halkkörningen, en helt vanlig iskall måndag, då telefonen ringde. Jag minns att jag blev ganska irriterad, eftersom jag var jättehungrig och precis hade stekt mig en liten omelett. Dessutom är det oftast bara telefonförsäljare som ringer hem till oss, så varför var de tvungna att störa mig mitt i maten?
Då hade jag ännu ingen aning om att just det telefonsamtalet skulle förändra så mycket.

Jag svarade som vanligt, ganska surt tror jag, med mitt namn. Sedan fick jag chocken när kvinnan i andra änden presenterade sig och berättade att hon ringde från Bokförlaget Opal. Min första tanke var bara nej, vad ska jag göra? De ringer mig väl ändå inte för att säga hur dålig jag är?

Sedan minns jag bara allting som ett enda stort glädjerus. Jag minns hur hon berättade för mig att de hade läst mitt manus och att det tyckte att det var så pass bra att de ville publicera det. Efter det började hon prata om kontrakt och att det var tur att de hade hunnit kontakta mig först. Allt jag kunde säga var bara ”tack, tack!” och ”tack så mycket!”. Jag tror att jag var i någon sort chocktillstånd, fast ett bra sådant.

När vi hade lagt på förvandlades mitt ansikte till ett enda stort fånigt leende som gick från öra till öra och som inte till något pris gick att sudda bort. Jag flammade upp i hela ansiktet och gick sedan runt helt illröd resten av dagen. Jag ringde mina föräldrar, jag berättade för mina syskon, jag ringde och mejlade till mina vänner. Jag var så himla glad och när mina föräldrar slutligen kom hem från sina jobb bestämde vi oss för att fira. På den helt vanliga måndagen den 12 oktober åt vi en festmiddag och när jag slutligen gick och lade mig på kvällen hade jag ont i huvudet av att ha lett så mycket under hela dagen.

Det var en av de märkligaste och bästa dagarna i mitt liv.

Kommentarer

 1. som sagt... det är så coolt med skribenter som blir författare över ett telefonsamtal :)

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg att när du ringde satt jag och log hela tiden,jag var så glad för din skull!!:)

  SvaraRadera
 3. Jag har nu läst igenom alla inläggen och jag måste säga att det låter som en dröm! Jag är nästan lite avundsjuk :)

  Är du nervös inför boksläppet?

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt att du är här Sara (när jag har följt din blogg ett bra tag och tycker den är så bra!)!

  Ja, det är verkligen som en dröm, det känns helt fantastiskt! Men självklart är jag väldigt nervös inför boksläppet. Det är inte så många som har fått läsa boken innan jag skickade in den, så det ska både bli läskigt och spännande att höra allas åsikter.
  Du får läsa och recensera! :)

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att du fortsätter uppdatera om hur det går och andra upplevelser inom bokbranschen! :)

  Jag ser fram emot boksläppet, visst är det nästa måndag?

  SvaraRadera
 6. Ja, jag ska verkligen försöka skriva om allting som händer och även fullfölja min lilla följetong om allting som har hunnit hända fram tills nu!
  Och ja, boksläppet är nästa måndag, exakt en vecka dit!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg