Idag lever vi, i morgon är vi en berättelse.*

Så här i början antar jag att de flesta av er som söker er hit redan känner mig. Fast det kan nog ändå inte skada om jag berättar lite om mig själv:

Mitt namn är Emma Andersson och jag är 20 år. Jag bor i Eslöv** tillsammans med mina föräldrar, min två år yngre lillasyster och min fyra år yngre lillebror. I hela mitt liv har jag älskat att läsa och skriva: jag började skriva mina egna sagor som femåring och bestämde mig för att bli författare som åttaåring.

Den 27 september kommer min debutroman, en ungdomsbok vid namn Där drömmar blir till, att ges ut på Bokförlaget Opal. Då kommer jag att kunna titulera mig författare och en av mina största drömmar kommer äntligen att gå i uppfyllelse. Det känns läskigt och spännande, men framför allt ganska märkligt. Jag tror inte riktigt att jag kommer att förstå det ordentligt förrän jag håller boken i handen.

Fast jag gör faktiskt även annat än skriver, och bland mina andra bedrifter finns väl att jag tog studenten för ungefär ett år sedan från det Samhällsvetenskapliga programmet (med internationell profil) på Bergagymnasiet i Eslöv. Efter det började jag på Lunds Universitet och läste då ett år Litteraturvetenskap***. Det var verkligen spännande och intressant och perfekt för mig när tentaplugg är detsamma som att läsa alla klassiska romanverk genom tiderna!

På fritiden skriver jag och läser så mycket jag hinner, samt sjunger i kör. Egentligen är jag alldeles för gammal för att vara med i ungdomskören på Eslövs Kulturskola, men jag får vara kvar ändå, och tur är väl det för annars vet jag inte vad jag hade gjort! Att sjunga har alltid varit en del av mig och det är något jag måste göra annars spricker jag!

Just nu studerar jag Religionsvetenskap på Lunds Universitet och försöker balansera det med ett skrivande liv och ett vanligt. Det finns så mycket jag vill göra och så lite tid!

Fast framför allt kommer den här hösten nog att handla om boken.

Tack för mig så länge!


* Titeln är ett citat som är hämtat från Gunila Ambjörnssons roman Trädet och tiden.

** En småstad två mil från Lund i Skåne.

*** Där jag bland annat träffade Ally som hjälpte mig att göra den här bloggen!

Kommentarer

 1. Du borde uppdatera din ålder! ;)

  SvaraRadera
 2. Eller såg att du har en annan "om mig" grej så den här sidan spelar nog ingen roll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, läser du mina två år gamla inlägg nu? :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg