Tjugo slumpvisa fakta

Okej, jag medger att det förra inlägget inte var världens roligaste, men hur skriver man det väsentliga om sig själv så att det blir roligt? Det är faktiskt ganska svårt, åtminstone tycker jag det.

Därför kommer här en annan sorts presentation, i form av lite slumpartad fakta om mig. Idén kommer ifrån en av mina favoritförfattare, Libba Bray, som tyckte att det var tråkigt att skriva om sig själv och därför gjorde upp tjugo punkter där hon skrev om en mängd olika saker i hennes liv, saker som kanske har gjort eller gör henne till den hon är.
Vem vet, kanske säger det egentligen mer om en person än det där vanliga som de flesta vet om oss.

Här kommer tjugo fakta om mig:

1. Mitt fullständiga namn är Emma Marie Andersson.

2. Jag kan slicka mig själv på näsan och har den längsta tungan i min familj (min enda konkurrent är pappa, som faktiskt var den som inspirerade mig till den stora bedriften).

3. Jag älskar när det är kallt ute och det kommer ut vit rök ur munnen när man andas.

4. Jag var livrädd för stearin när jag var liten, men nu älskar jag levande ljus och skulle vilja gå runt med ett i ett stort hus nattetid och leta efter dolda skatter.

5. Jag har alltid drömt om att ha ett fönster med en fönsterkarm som är så pass bred och stabil att man kan sitta i den.

6. Jag började skriva mina egna berättelser när jag var fem år…

7. … och bestämde mig för att bli författare när jag var åtta.

8. Innan dess var drömmen att bli prinsessa (men den drömmen krossades då mormor tog sig friheten att informera mig om att det ändå inte fanns några prinsar i min ålder för mig att gifta mig med).

9. Jag har bott i Frankrikes huvudstad Paris i två år tillsammans med min familj när jag var nio och tio år.

10. Jag har gått Lucia i Madeleinekyrkan i Paris och på slottet Versailles, varav det senare sändes på TV i Sverige. Det sades att både Göran Persson och Jacques Chirac skulle ha varit där, men så fick Göran Persson maginfluensa och då vågade inte Jacques Chirac gå dit själv.

11. När jag en gång flyttar hemifrån ska jag ha ett stort ljust bibliotek (varför inte à la Skönheten och Odjuret?) med böcker längs väggarna så högt upp att jag måste ha en sådan där stege som finns i Belles lokala bokhandel i Skönheten och Odjuret.

12. Jag firade millenniumskiftet i Paris och det nya årtiondet i Madrid. Mitt mål är att fira vart tionde nyår i en ny huvudstad.

13. Jag älskar att klä mig i söta klänningar.

14. Jag fick glasögon när jag var tolv år och använde dem då bara under lektionerna i skolan. Det var inte förrän jag insåg att jag inte kunde se bollarna på idrotten som jag insåg att jag nog behövde använda dem lite oftare än så.

15. Jag tycker i hemlighet att det är ganska avslappnande att skala potatis.

16. Jag tycker om fantasy-böcker eftersom de är sagor för äldre och jag älskar sagor!

17. Glasspinnar, inte glassen utan själva pinnarna, är bland det värsta jag vet. Bara tanken på att slicka på en sträv träglasspinne ger mig rysningar av obehag…

18. Jag är en levande myggmagnet.

19. Jag samlar på fina citat och filmmusik, vilka båda är sådant som inspirerar mig mycket i mitt skrivande.

20. Jag älskar att lyssna på fransk radio eftersom det påminner mig om min barndom, samt om sommaren.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg