BTJ

För några dagar sedan fick jag av min gamle handledare veta att min bok hade blivit recenserad av BTJ (Bibliotekstjänst). Han gratulerade mig även till att det var en väldigt fin recension som han trodde skulle kunna bidra till att många bibliotek köper in boken och självklart blev jag oerhört nyfiken!

Tyvärr är BTJ en hemsida där man bara kan komma åt recensionerna om man är medlem eller arbetar på bibliotek, så inte ens jag kunde läsa recensionen om min egen bok. Som tur är samlar förlaget in alla recensioner som rör mig och skickar de sedan vidare till mig så att jag får läsa dem. Så även denna. Den anlände i måndags och här kommer ett litet utdrag från den:

Författaren använder både sagans och fantasyns motiv och byggstenar på ett eget och kreativt sätt samtidigt som hon knyter an till flera litterära traditioner. Med intertextuella anspelningar och citat berikas berättelsen och läsaren får en litterär beredskap inför hur texten ska uppfattas och hur handlingen kommer att utvecklas. Berättelsen börjar med en gammelmormor och ett skimrande guldhjärta och fortsätter sedan med magiska föremål, resor mellan världar, ett uppdrag som kräver mod och tillit och där det goda ska övervinna det onda. Mycket spänning ligger också i om prinsessan ska få prinsen som hon förälskat sig i.
(Recenserat av Helene Ehriander, BTJ-häfte 22, 2010)
Jag kan inte säga annat än att jag blev väldigt, väldigt glad!
Med tanke på att jag aldrig direkt har utbildat mig till det här och inte ens hade en aning om vad intertextualitet innebar förrän jag studerade litteraturvetenskap (vilket jag gjorde först när boken redan var inskickad till förlaget), så måste jag säga att det känns väldigt stort att få sådan positiv kritik.

Det är verkligen... Wow.
P.S. Fick dessutom höra från mina syskon att jag har hamnat på min gamla gymnasieskolas "Wall of Fame". Vilken ära. Tack för det, Berga!

Kommentarer

 1. grattis till fin recension och hall of fame! är det förresten något nytt? fanns inte när jag gick på skolan...

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, det är något nytt! Det fanns inte när jag gick där heller, men det var tydligen något som kom förra året för att uppmärksamma talanger på skolan eller som gått där. Kul i alla fall! :)

  SvaraRadera
 3. Grattis! Jag vill bannemej ta mig till Berga och se det med egna ögon! Haha :D Får följa med min syster till skolan någon dag! Jag jobbar på öronproppsfabriken. Vet inte hur länge de behöver folk men. Två veckor tror jag! Ja, jag kommer klockan fyra, prick! Haha, vill vara där tidigt :D

  SvaraRadera
 4. Ja, det får du göra! Funderar också på om jag ska ta mig dit någon dag... :)
  Haha, ja, du får komma precis när du vill! Ska bli roligt! :D

  SvaraRadera
 5. Grattis! Jag är så glad för din skull :)
  Jag har tipsat biblioteket här om att ta in din bok. :)

  (Och jag ska ta och läsa den så snart jag får tag i den/har tid. Just nu har jag hållt på med samma bok i typ två veckor för att jag inte har tid att läsa)

  SvaraRadera
 6. Tack så jättemycket! :)
  Och ja, vad bra! :)

  (Haha, det gör ingenting. Förstår precis hur du menar. Själv läser jag i princip bara på lov och sådant nuförtiden eftersom jag aldrig annars har tid. Det är alltid så oerhört fullt upp!)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg