Låtlista

Det är så många författare som lägger upp ett eget "soundtrack" till sina böcker. Det kan vara låtar som de lyssnade på när de skrev sin bok och/eller som de kanske även inspirerades av. Eftersom jag är en äkta soundtrack-nörd så tycker jag att det är jättekul att kolla upp vad andra författare inspireras av för musik och om jag själv tycker att det passar in. Därför har jag bestämt mig för att göra min egen lista på låtar som inspirerade mig när jag skrev Där drömmar blir till.
 
Kolla in den under fliken "Låtlista"!

Kommentarer

 1. Kul! Måste lyssna på när jag har mer tid.

  SvaraRadera
 2. Vill du veta något roligt? Du har med flera av de låtarna jag brukar lyssna på när jag skriver. :D

  (Fast sedan är det ju skillnad på ditt och mitt skrivande. Jag skriver dåliga fanfictions eller fantasynoveller och du skriver böcker)

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är de bra! Haha, vad roligt! :D Vilka då?

  Men nej, jag tycker inte att det är så stor skillnad! Skrivande är ju skrivande oavsett. :) Och musik inspirerar mig i allt jag gör, jag kan till exempel inte ens plugga utan musik. Lyssnar dock på olika sorters musik i olika situationer. :)

  SvaraRadera
 4. Bland annat Evanescence, Enya (jag har Paint the Sky With Stars-skivan) och Within Temptation. Jag är speciellt förtjust i Jillian och Hand of Sorrow när jag skriver (jag har t.o.m en fantasynovell som är helt skriven med Hand of Sorrow som inspiration).

  För mig så är inte texten i musiken så viktig, utan mer sättet som texten sjungs på och musiken.

  SvaraRadera
 5. Ja, de är riktigt bra! Jag har två CD:s med Enya och två med Within Temptation. Och ja, Jillian och Hand of Sorrow är jättebra. Särskilt Hand of Sorrow har jag också inspirerats av till uppföljaren! :) Fast min absoluta favorit är nog Pale (som också inspirerar mig just nu).

  Och ja, jag instämmer helt. Men som sagt, det är annorlunda beroende på vilken sorts musik det är. Min musiksmak är nog väldigt bred! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg