Sago- och fantasyhelg på Historiska Museet

Helgen den 4-5 december ska jag medverka på en Sago- och fantasyhelg på Historiska Museet i Stockholm (för mer information, klicka här). Opal ska vara där och jag är en av författarna som ska berätta lite om min bok och hur det känns att bli författare vid så pass ung ålder (läs mer här). Det känns spännande och väldigt, väldigt läskigt! Visst har jag pratat om min bok för folk tidigare, men det här känns på något sätt större. Lilla jag i stora Stockholm, bland en massa andra duktiga fantasy-författare! Jag som alltid har älskat fantasy, undrar om jag kommer att stöta på någon idol?

Programmet ser i alla fall lovande ut, jag hoppas att jag inte behöver sitta och föreläsa hela tiden. Skulle så gärna vilja gå en sväng själv och bara få leva ut min nördighet! Sådant är alltid härligt, särskilt när det kommer att vara i december och nära jul. Är det bara jag som tycker att sagor är extra mysiga när det viner utanför fönstret, snön yr, mörkret kommer kryper allt närmare och stearinljusets låga fladdrar oroligt där man sitter insvept i sin filt och dricker varm choklad?

Hoppas i alla fall att jag kommer att stöta på någon av er där!

Bild hämtad från Opals hemsida

Kommentarer

 1. Mig kommer du iallafall att träffa på=)! (Heter det iallafall eller i alla fall??? Bara en parantes=)!

  SvaraRadera
 2. Ja, dig kommer jag att träffa! :D Mitt mest hängivna fan! :P

  (Och jag brukar alltid skriva "i alla fall", men vet dock inte om det finns någon regel för det!)

  SvaraRadera
 3. Åh, vad kul! Och läskigt! Lycka till i alla fall! Det kommer gå jättebra! Sedan kommer säkert vara jättefint i Stockholm då, i och med att det närmar sig jul. Älskar städer vid jul, så fint utsmyckade. Hoppas det snöar!

  Och angående citatet. Känns ändå som ett bra mantra för att hålla sig borta från alla idioter man blir smått förälskad i. Men ja. Hon är extremt cynisk. Hade jag varit någon av dem hade jag varit Tom. Fast jag har för mig att någon nämnde för mig att man kanske ska känna igen sig i båda rollerna- för jag gör det. Bra film hur som helst.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag vet, jag med, det är så himla fint! Och ja, det hade varit så mysigt om det snöade! Fast gör det inte det tidigare i Stockholm, eftersom det ändå är mer norrut än oss? Haha, jag vet inte.

  Jo, det är nog sant. Haha, ja, jag hade nog också varit Tom, även om jag hoppas att jag hade varit en light-variant av honom. Fast det vet man väl aldrig förrän man hamnar i samma situation. Och ja, man känner igen sig i båda. Det är en riktigt bra film, faktiskt. Ju mer man tänker på den. :)

  SvaraRadera
 5. Jo, borde snöa tidigare i Stockholm! & Ja. 500 days of summer är min terapifilm ibland. Men har sett den lite för många gånger just nu.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg