Trailermusik

Ibland tror jag att jag har lite udda musiksmak.

Min CD-hylla (ja, jag är så gammal...) består till störst del av instrumentala soundtracks från alla möjliga filmer, fast gärna sådana med känslofylld, dramatisk musik. Den är nämligen bäst när man skriver, åtminstone tycker jag det.

Något annat som jag även började upptäcka när jag kastade mig in i den instrumentala filmmusikens värld, var trailermusiken. Har ni någonsin tänkt på, eller egentligen lagt märke till den dramatiska, ofta till och med episka musiken som spelar i bakgrunden på de där mest spännande filmreklamerna (eller vad säger man? Trailers... en?)?

Jag gjorde inte det först, inte förrän jag upptäckte det fantastiska bandet Globus. De har gjort ett album som heter Epicon, och i bakgrunden på alla deras låtar spelar musik som är gjord av Immediate Music. De är någon sorts företag som producerar korta musiksnuttar som framför allt används i trailers. Det öppnade en helt ny värld för mig. Världen av trailermusik.

Har ni hört någon trailermusik? Har ni några favoriter?

Här kommer i alla fall några av mina:

Immediate Music - Lucius Dei
(Kanske känns igen från trailern till "The Other Boleyn Girl")
Brand X Music - Fearless
(Används bland annat flitigt i amerikanska trailers för tv-serien Smallville)
X-Ray Dog - Here Comes The King
(Kanske känns igen både från trailern till "The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe" och "The Other Boleyn Girl")
Och sist, men inte minst, musiken från trailern till "Harry Potter and the Deathly Hallows":
Pfeifer Broz Music - Glacial Supremacy
Pfeifer Broz Music - Absolute Anthropoid
Så vad tycker ni? För mycket, för dramatiskt? Eller helt enkelt episkt och inspirerande? Jag kan säga att jag är ganska ensam i min umgängeskrets om att gilla det här, men det hjälper inte.

För mig är det något alldeles särskilt.

Kommentarer

  1. Hej Emma!
    Jag är helt med dig, även jag älskar sådan här musik. Kan sitta och titta framför mig ut i ingenting medan musiken spelar, det är en sådan häftig upplevelse. ^^ Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Hej Rebecka!
    Roligt att du har hittat hit! Ja, visst är det bra! Och ja, haha, var så god! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg