Böcker kan ta dig vart du vill

Förhoppningsvis vet ni allihop vid det här laget vad min bok handlar om. Kanske har ni till och med redan läst den. Fast om ni inte har det och ännu inte har någon koll, så måste jag säga att Maria som recenserar böcker på sin blogg Böcker kan ta dig vart du vill har skrivit en väldigt bra sammanfattning av handlingen. Hon beskriver Där drömmar blir till så här:

Olivias gammelmormor var hennes bästa vän, och när hon dör får Olivia hennes guldhjärta som hon alltid haft om halsen. Guldhjärtat visar sig bära på en stor hemlighet, och nu är det Olivias jobb att skydda det. Strax efteråt börjar en ny kille i Olivias klass. Han heter Philipe Rose och är den vackraste kille hon någonsin sett. Dessutom verkar han vilja vara vän med henne, trots att hon är alldeles grå och tråkig. Med Philipes hjälp hamnar hon i drömvärlden Enderra- där folket behöver hennes hjälp. För Enderra som förut var just en drömvärld har förvandlats till en riktig mardröm. Drottningen har blivit mördad, och en ond magiker har tagit över tronen. Drottningens söner har blivit landsförvisade och nu behöver de Olivias hjälp, för bara väktaren med hjärtat av guld kan rädda landet.

Sammanfattningen är hämtad från Marias väldigt positiva blogginlägg om boken som jag blev mycket glad över att läsa! (För att läsa hela inlägget, klicka här).

Dessutom har jag hittat ännu en sida där man kan provläsa böcker, Provläs.se, och där man även kunde klistra in "provläsningen" på sin blogg eller hemsida, ungefär som ett Youtube-klipp. Jag har tänkt testa och se hur det fungerar.

Wiho! Det fungerade... Inte. Typiskt. Ja, ja. Jag får försöka en annan gång, för nu har jag lektion.

Hej svejs!

Kommentarer

Populära inlägg