Landet som icke är*

Så nu har den snart gått. Den första veckan av min vårtermin. Ingen skola, inga särskilda måsten. Bara jag, inspirationen, skrivandet, The Hunger Games och så böckerna till Barnlitteraturkursen så klart. Lugnt och skönt, men det har ändå hänt lite. I mitt senaste inlägg från i tisdags kunde ni läsa om min första riktiga recension i SvD. Det kändes verkligen speciellt och jag var så så där svävande-på-moln-glad hela dagen. 

Fast det allra, allra bästa den här veckan är nog att jag äntligen har satt igång ordentligt. Den andra boken, uppföljaren som ännu inte har något namn, börjar komma till på datorskärmen framför mig och jag skriver ivrigt för att få ner alla tankar som jag har gått och burit på så länge. Jag vill ännu inte avslöja någonting, men som ni som har läst Där drömmar blir till redan vet så spelade en dikt av Karin Boye ganska stor roll i den första boken. Även den här gången har jag inspirerats av dikter, framför allt två stycken, den ena av Karin Boye och den andra av min andra stora favorit, Edith Södergran. Kanske kan ni gissa vilken?

Sedan har jag börjat läsa The Hunger Games, något som faktiskt har stört mitt skrivande en del. Efter att ha hört så mycket om denna serie så önskade jag mig alla tre böckerna i julklapp och nu har jag börjat. Självklart kan man inte sluta! Så långt som jag har kommit är det i alla fall väldigt bra och jag slits mellan skrivande och läsande - mina två favoritsysselsättningar - samtidigt som de kan vara en väldigt bra kombination. Man blir verkligen inspirerad av att läsa något riktigt bra, dock har de bra böckerna även en tendens att bli en av besatthet som hindrar mig från att göra mitt "jobb". Men, men. Jag får väl helt enkelt bara se till att läsa ut dem snabbt så att jag kan fokusera...

Två andra roliga saker är att jag och boken har blivit omnämnda i bloggen Tonårsboken (läs inlägget här), och så självklart det fina som Annika Nasiell, chefredaktören på Barnens Bokklubb, har skrivit om min bok! Läs det här.

Trevlig helg allihop!


* Dikt av Edith Södergran. Läs den gärna, ni hittar den här.

Kommentarer

  1. Låter som en härlig start på vårterminen! Ser fram emot resultatet :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg