Där drömmar blir till 2?

Den senaste tiden har det hänt väldigt mycket med boken. Det har varit intervjuer, recensioner och annat spännande (som att Där drömmar blir till exempelvis fick bli månadens huvudbok i Barnens Bokklubb). Fast det är inte allt.

De senaste veckorna har jag fått flera förfrågningar om en fortsättning på Där drömmar blir till, och ni anar inte hur glad jag blir över att så många därute har hört av sig och undrat! Svaret på era frågor är att jag just nu har tagit ledigt från mina studier i Lund (jag läser dock två distanskurser i litteratur), för att ha tid till att skriva på min andra bok - en uppföljare till Där drömmar blir till som just nu går under arbetsnamnet Mardrömmar. Mycket mer vill jag inte riktigt avslöja, annat än att jag har kommit en bra bit och att jag själv tycker att det är väldigt roligt att äntligen få återvända till Enderra och de karaktärer som har en sådan särskild plats i mitt hjärta. Liksom jag tror att jag har nämnt tidigare så är berättandet ett äventyr även för mig, och trots att jag har berättelsen ganska så klart utstakad för mig blir jag ständigt överraskad över de vändningar som Olivia, Johnny, Benjamin, Ana och Simon Tara ibland bestämmer sig för att ta. Det ska bli roligt att se vad det här leder till, för jag skulle ljuga om jag sade att jag anser att Olivias och Johnnys berättelse är färdigberättad.

Kommentarer

 1. Hej!
  Nu har jag läst din bok. Men jag har tusen frågor... Varför finns det en väktaren av guldhjärtat överhuvudtaget? Vem stängde in all världens magi i hjärtat och bestämde att det skulle vaktas av någon? Uppenbarligen har ju tidigare regenter klarat sig ganska bra utan hjärtat? Eller har någon av dem regerat med hjärtat?
  Och varför är Olivia så "slö" att hon inte tar reda på vad hjärtat är för något? Det känns som att hon inte begriper någonting på 400 sidor och så plötsligt begriper hon allting utan att något särskilt har hänt? Och varför kastar hon inte hjärtat till Johnny första gången som Simon Tara ser ut att kunna besegra honom? Och varför står Simon Tara och skrattar under hela den långa tid som Johnny och Gaspar tar avsked av varandra? Han borde väl försöka döda Johnny på en gång? Först när det är försent sträcker han sig efter sina värjor.
  Och varför får Olivia tillbaka hjärtat på slutet? (Sista frågan är väl kanske obesvarad för att det ska kunna bli en del 2, det förstår jag. Men jag tycker att hon själv borde ställa sig frågan när hon får tillbaka hjärtat.)

  Du har skapat en spännande värld och du har säkert allt klart för dig själv, men som läsare saknar jag ganska många av de svar man vill ha på alla frågor man får när man läser.
  Men vi behöver unga kvinnliga fantasyförfattare! Så lycka till med bok 2! :)
  /Marie

  SvaraRadera
 2. Hej Marie!

  Åh, vad många spännande frågor! Jag besvarar dem gärna, men känner att det nog skulle behövas lite mer utrymme än här i kommentarerna. Jag skulle inte kunna få din mailadress så att jag kan skriva till dig? Eller om du inte vill lämna ut den, kan du maila mig: dardrommarblirtill@hotmail.se

  Tack så mycket för att du hör av dig, synpunkter är alltid intressanta att få och det är spännande att höra vad folk tycker!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg