Vad är verklighet?

Förra veckan var det sportlov och jag var bortrest. Jag var någonstans där våren redan hade börjat leta sig fram, där man kunde sitta ute i linne och känna solen värma och där man kunde skörda apelsiner, citroner och clementiner ute i trädgården. Det var underbart och lite hårt att komma hem igen. Fast nu är jag här och med en gång är det fullt upp igen.

Två väldigt roliga saker händer den här veckan, men än så länge kan jag inte avslöja vad. Ni kommer att få reda på det dock, oroa er inte. Snart...

Tills dess har jag läst ännu en väldigt fin recension av boken på bokbloggen Sirius kista. Miia som har bloggen skriver bland annat så här om Där drömmar blir till:
Där drömmar blir till den väldigt unga Emma Anderssons debutbok och jag måste tillstå att jag är väldigt imponerad. Det är en välkomponerad berättelse där man får lite kärlek, men mycket spänning och äventyr. Boken var helt enkelt bra! Jag tycker väldigt mycket om citaten som varje kapitel börjar med, och citaten är väl valda och välplacerade. Dessutom har vissa citat gjort mig sugen på att läsa de böcker de kommer ifrån.

Boken får mig att fundera över verklighet. Vad är verklighet? Vad är det som säger att vår värld är verklig? Kanske drömmer jag just nu? Tanken har funnits hos mig länge, om vad som finns och inte finns, och det är alltid spännande för mig att se hur andra tänker. Annat som också dök upp i skallen på mig är tankar om vad frihet och vad lycka är.
Väldigt fint tycker jag och jag blev väldigt glad! Så roligt att boken har väckt tankar, särskilt då jag själv funderade mycket över dröm vs. verklighet och frihet när jag skrev berättelsen. Dessutom, om du läser det här Miia, så vill jag bara svara: Ja, beskrivningen av rapsfälten kommer direkt från mitt skånska hjärta. De brukar blomma strax efter min födelsedag och det finns nog inte mycket som är vackrare. Vad roligt att du lade märke till det!

Kommentarer

  1. Vad roligt att du läste min recension och tack för ditt svar! Faktiskt är just rapsfälten i boken ett av de starkaste "minnena" för mig i boken. När jag blundar kan jag se de intensiva färgerna framför mig och jag blir alldeles varm inuti. :D

    SvaraRadera
  2. Ja, jag försöker hålla mig uppdaterad om vad som skrivs om boken, särskilt när någon har skrivit så fint om den! :)
    Och som sagt, roligt att det var någon som kunde relatera så till det vackra skånska landskapet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg