Första utkastet av "Mardrömmar"

Idag är det soligt ute. Utanför mitt fönster vajar flaggorna så där härligt i vinden och om man inte tittar på termometern skulle man kunna föreställa sig att det är riktigt varmt och härligt ute. Igår satt jag på en uteservering för första gången, och frös inte. Våren ligger i luften och det är verkligen underbart.

Just nu sitter jag dock inomhus. Jag har en uppgift att lämna in till min kurs i Skräck och romantik och en bok att läsa färdigt de sista raderna i (Norwegian Wood av Haruki Murakami). Fast den främsta anledningen är nog den bunt med papper som ligger intill mig på skrivbordet. Jag har skrivit ut det första utkastet av Mardrömmar.

För ungefär en månad sedan skrev jag ett utkast till ett inlägg som jag aldrig publicerade här på bloggen. I det skrev jag så här:

Nu är det nog inte så långt kvar. Om allt går som det ska under den närmaste månaden kanske jag har ett färdigt första utkast till roman nummer två att läsa igenom och börja fila på. Fort kan man tänka, men jag har tänkt på det länge (tänk på att manuset till Där drömmar blir till skickades in redan 2009) och började egentligen skissa redan i höstas. När det sedan blev tid till att skriva efter jul har orden bara vällt ut på papper. (Eller ja, materialiseras på datorskärmen är kanske mer korrekt.)

Aldrig tidigare har en berättelse kommit till liv så snabbt för mig. Kanske för att Olivia, Johnny, Ana, Benjamin och Simon Tara har varit lika otåliga som jag på att få komma tillbaka och fortsätta sin historia. Vem vet?

Och nu sitter jag alltså här med det där första utkastet. Jag har börjat läsa och det känns bra, även då det här bara är början. Nu ska jag först fila på det, skriva om, ta bort, kanske lägga till och säkerligen ändra både det ena och det andra. Det är fortfarande långt tills jag kommer att vilja visa det för någon, men jag har åtminstone kommit en bra bit på vägen.

Tänkte bara att ni kanske ville veta det.


Jag har tidigare nämnt Mardrömmar, den eventuella uppföljaren till Där drömmar blir tillhär.

Kommentarer

 1. Wow! Vad snabb du är! Ser med spänning fram emot uppdateringar framöver :)

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, jag gör mitt bästa. ;) Tack!

  SvaraRadera
 3. Vad spännande! :)
  Så då blir det korrekturläsningsprocesserande sen igen? :)

  Jag tänkte ta mig in till biblioteket här i Umeå någon dag, skaffa lånekort och se om de har Där drömmar blir till. Om de inte har det så får jag väl tipsa dem om den :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det blir det! En hel del, men det är roligt. Har inte läst igenom allting tidigare, så det är spännande att se efter om den där röda tråden i mitt huvud har hängt med ner på papper... ;)

  Och vad roligt! Det får du göra! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg