"Which is why we will do them anyway."

Ibland när jag klickar mig runt på Internet och letar efter bra citat (antar att de flesta har märkt hur mycket jag älskar citat vid det här laget), hittar jag något riktigt guldkorn. Det här citatet, som jag kände för att dela med mig av, kommer från filmen Amazing Grace, en verklighetsbaserad berättelse om William Wilberforce, mannen som försökte stoppa slaveriet på 1700-talet. Jag har inte själv sett filmen, men vill verkligen göra det, den verkar väldigt bra och har ett vackert instrumentalt soundtrack*!

Jag tror att citatet kommer från någon scen när Wilberforce och hans vän William Pitt (som senare blev Storbritanniens yngste premiärminister någonsin), diskuterar hur de ska våga sig på att ta makten i Parlamentet för att få chansen att förändra något:
William Wilberforce: No one of our age has ever taken power.
Pitt the Younger: Which is why we're to young to realize certain things are impossible. Which is why we will do them anyway.**
Det är så bra sagt. Att bara för att man är ung så är man inte mindre duktig på någonting. Kanske är det till och med en fördel, för då har man ännu inte börjat inbilla sig att vissa saker är omöjliga att utföra eller uppnå. Och därför gör man dem ändå, trots att alla andra skriker åt en att det aldrig kommer att gå.

Tänkvärt.

 * Fanns inga klipp med soundtracket på Youtube, men lyssna in det på Spotify!
** Citatet är hämtat från Imdb.

Kommentarer

 1. Så sant! Låt oss bevara det unga sinnet, där vi fortfarande tror på oss själva och att förändring är möjligt. Låt oss leva i den uppfattningen att ingenting är omöjligt, även när världen säger emot oss.

  Blir sugen på att se filmen!

  Ps. Jag samlar också på citat :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det kändes verkligt fint och sant. Det är nu vi kan göra allt, för vi har fortfarande inte fattat hur svårt det är!

  Och ja, visst blir man! Jag måste verkligen se den, känns som om den har många ingredienser för att vara bra. :)

  Citat är bäst! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg