Kämpa för varenda unge!

När jag blir stor och får en fast inkomst ska jag bli Världsförälder inom organisationen UNICEF. Varför? För att jag vill hjälpa till. För att jag anser att alla barn i världen har rätt till att sjukvård, skola och ett bra liv. För att jag fortfarande har kvar hoppet om att kunna förändra världen, och för att jag är säker på att det går att ändra ett barns livsvillkor till det bättre om vi en efter en ställer oss upp och tar vårt ansvar.

Just nu pågår kampanjen För varenda unge och då jag ännu är för fattig för att bli Världsförälder, väljer jag att hjälpa till genom att visa upp fina banners, samt blogga för varenda unge. Läs och dra ditt strå till stacken. Du behövs.

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet. Du kan göra större skillnad än du tror.


Kommentarer

  1. Du tror inte du kan betala 100 eller 200 kronor i månaden, det borde man väl ha råd med som student?

    SvaraRadera
  2. Jo, det skulle jag nog kunna, just nu i alla fall. :)

    Men jag vill vara säker på att alltid kunna göra det, till 100 %, och då är det inte helt idealt att vara så ung som jag är och inte veta hur livet ser ut de närmaste månaderna. Att vara förälder, oavsett om det är till ett eget barn eller barn ute i världen är ett stort ansvar. När jag blir Världsförälder vill jag vara säker på att jag har råd att vara det så länge som det går, och inte att jag måste säga upp det efter några månader för att jag inte har råd, eller för att jag är i desperat behov av att använda pengarna till någonting annat (hyra/mat, etc.).

    Men absolut, du har en poäng. Hur gör du själv? :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg