Vår, sommar, Mardrömmar och Within Temptation

Lov är härliga. Särskilt när solen skiner, träden slår ut och man kan sitta i skjorts på balkongen utan att frysa det minsta. Jag spenderade mitt påsklov i Paris, en stad som betyder mycket för mig av flera olika anledningar (jag bodde exempelvis där när jag var yngre), och där kändes det som om våren var över redan. Sommaren hade kommit, med den där riktiga värmen som känns även i vindarna och allt var utslaget, mörkgrönt och vackert. Det var verkligen tur att det fina vädret hade nått även hit, för annars hade det varit sorgligt deprimerande att återvända hit igen i söndags.

Sånt här kan man sitta och göra ibland när man längtar efter att få se även sin nästa berättelse i tryck...

Igår satt jag på balkongen och läste igenom slutet på det första utkastet av Mardrömmar. Det är en del jag vill ändra, karaktärer jag vill ta bort och karaktärer jag vill lägga till. Händelser som kanske inte behöver vara kvar, och händelser som måste utvecklas, bli bättre och mer spännande. Fast det känns bra och jag kan knappt vänta tills jag känner mig så pass färdig att jag kan visa det för någon. Har redan smygvisat de åtta första kapitlen för min mamma och en av mina närmaste vänner. De gillade dem, och det känns lovande. Det ska bli så spännande att se vad de tycker om resten, när jag väl känner mig redo för att visa dem det.


När jag satt där och läste, lyssnade jag även på mitt senaste inköp, nämligen Within Temptations nyaste album. Köpte det i min favoritaffär i Paris - Virgin Megastore som finns på Champs-Elysée. Att komma dit är som att komma till musikhimlen, för där finns nästintill allt (utom soundtracket till Red Riding Hood, som jag hade hoppats på att hitta...)! Det är underbart. Och just som jag gick runt där, hittade jag alltså The Unforgiving, albumet som jag inte ens visste att jag hade väntat på. Man kunde lyssna på det och så fort jag satte på mig hörlurarna försvann jag in i Within Tempations underbara värld. De är verkligen ett av mina absoluta favoritband och jag har två av deras tidigare album - The Silent Force och The Heart of Everything - vilka båda två rymmer några av mina mest spelade låtar (om ni lyssnar in låtlistan som inspirerade mig till Där drömmar blir till kan ni även hitta dem där). Sharons röst är avundsvärd och låtarna är både känslosamma, starka och coola. Så bäst. Och inte blir det sämre av att detta nya album är ett slags soundtrack till en ny serie (som i seriealbum, inte tv-serie) med samma namn. Jag som alltid har önskat lite i smyg att Within Tempation skulle få göra några låtar till Där drömmar blir till (och Mardrömmar!) om den någon gång skulle bli film!

Favoritlåtar hittills: Shot in the Dark, In the Middle of the Night, Faster, Sinéad och Lost. Jag säger bara: Lyssna på dem!

Kommentarer

  1. Hej Emma! Jag skulle vilja säga att Där drömmar blir till är en superbra bok :D jag fick den av min bokklubb. Ska läsa ut den nu. Och jag älskar även Within Temptation och lär mig att spela Lost på gitarr. Vill gärna kolla på derad konsert till hösten:3

    SvaraRadera
  2. Hej Clara! Vad roligt att du tycker om "Där drömmar blir till"! Hoppas att du då även kommer att tycka om uppföljaren "Mardrömmar" som jag skriver på just nu. :)

    Vad coolt att du spelar Lost på gitarr! Jag brukade spela piano, men var aldrig särskilt bra på det. Sjunger istället ;) Och ja, jag hade också velat se deras konsert, det hade varit speciellt. :D

    Ha det bra och tack för fina kommentaren på din blogg (jag klickade på ditt namn och hittade det)! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg