Libba Bray's "The Ever Popular I Suck Playlist"

Alla människor har dagar när allt bara känns skit. När man tvivlar på om man har valt rätt i livet, när man inte orkar göra sina läxor eller när man undrar om det verkligen kommer att finnas någon endaste människa som kommer att tycka om det man har suttit och skrivit. När man inte fattar någonting och allting känns omöjligt.

Som tur är var det länge sedan jag kände så, men det kommer alltid en tid när det på något sätt behövs. Som om man behöver jämna ut känslorna så att det inte blir för bra eller för dåligt. Ibland kan det vara bra att tvivla eller bli trött på någonting, för då kanske man tar en paus och återkommer för att sedan göra det bättre.

Att vara författare (vilket jag ibland fortfarande har svårt för att kalla mig, det känns inte som om jag har rätt till det, som bara har skrivit en bok) kan vara så där svårt. Man skriver och skriver och allt känns toppen, sedan kommer det en period när allt man skriver känns dåligt och man undrar hur i all sin dar någon kommer att vilja läsa det. Då känns det som om man är ensammast i världen om att tänka så, vilket gör att det är alldeles underbart när en av ens stora idoler skriver ett blogginlägg som innehåller den här fantastiska påhittade spellistan:
Track #1: I Suck
Track #2: I'm Not Smart Enough to Write This Book
Track #3: No, This Is Different
Track #4: Maybe I Could Become a Firefighter/Gravedigger/Finger Puppeteer
Track #5: I Suck, Parts IV-VIII
Track #6: Why Can't I Write Like (Fill in Blank)?
Track #7: This Doesn't Happen To (Fill in Blank)
Track #8: Will You Help Me Fake My Death/It's the Only Way/My Life in a Storage Unit Medley
Track #9: I Suck (Extended Dance Remix)
Track #10: What Was I Thinking?
Track #11: This Is Hopeless! (DJ Flail 'N' Whine Mix)
Track #12: So Overwhelmed I'm Underwater
Bonus Track: Also, I Hate My Hair
Jag skrattar högt när jag läser det, vilket kanske inte är konstigt då det är hämtat från min favoritförfattare Libba Brays blogg. Där har hon just skrivit om hur jobbigt det kan vara att skriva ibland. Om hur hon känner att allt hon skriver är dåligt, vilket är helt hemskt, eftersom jag älskar alla hennes böcker. Hon är ju fantastisk! Vilket gör att jag antar att alla känner så där ibland. Som om allting är omöjligt.

Särskilt en måndag när bok, hemtentor och eventuella andra jobb helt plötsligt väntar på en gång.

Så vad säger ni? Sing along if you know the words!

Kommentarer

  1. jag sjunger med så högt jag bara kan :) usch för skrivkramp, dåligt självförtroende och hemtentor som inte vill bli skrivna... tack för härligt inlägg!

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen! Det är så skönt när även "proffsen" och idolerna känner likadant! Min favorit är lätt Will You Help Me Fake My Death/It's the Only Way/My Life in a Storage Unit Medley. Den summerar precis som jag känner när allt är jobbigt. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg