Hastig sommarrapport

Hallå där! Det känns som om det var evigheter sedan jag visade mig här... Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det har gått nästan en månad sedan sist. Och vilken månad det har varit!

Jag har läst korrektur på Mardrömmar och känner bara för varje dag hur mycket jag längtar efter att få sätta igång och göra en bok av den. Jag hoppas verkligen att förlaget kommer att gilla den lika mycket som jag gör.

Jag har varit på bio och sett flera sommarfilmer, bland annat Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, X-Men: First Class* och Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Kändes verkligen märkligt att Harry Potter-filmerna är slut för alltid, även om jag aldrig har gillat dem lika mycket som böckerna. Blev lite besviken på filmen... Men ÄLSKADE soundtracket**!
Annars är den nya X-Men-filmen min favorit. Har ni inte sett den, gör det! Den var fantastisk och passade mig precis, kanske för att jag älskar böcker och filmer där man redan vet hur karaktärerna kommer att bli, men där man istället får följa resan fram till VARFÖR de blev de personer de blev. Fascinerande. Och Michael Fassbender (Magneto) och James McAvoy (Professor X) var riktigt duktiga. Även Jennifer Lawrence (som kommer att spela Katniss i den kommande The Hunger Games-filmen) spelade rollen som Mystique med bravur. (Dessutom var soundtracket väldigt, väldigt bra här också***.)

Jag är i slutet på Vampire Academy-serien och den är så bra! Kommer att kännas tomt när det är över. Efter den ska jag nog sätta tänderna i fortsättningen på The Hunger Games.

Jag har varit i Kosovo, min bästa väns hemland och det var verkligen en spännande upplevelse! Särskilt med tanke på att Enderra har ett alldeles särskilt förhållande till albanskan, det språk som till störst del talas i Kosovo. Men hur det hänger ihop får jag nog förklara en annan gång... Dessutom har jag fått en mängd inspiration från alla platser jag besökte, människor jag träffade och saker som jag fick berättat för mig. Jag skulle kunna fylla ett helt anteckningsblock med inspiration just nu!

Och som grädden på moset har jag fått min inbjudan till Opals förlagsfest i augusti. Så om inte annat ses vi då, för nu måste jag ut och fortsätta uppleva min sommar!


* Här är trailern till X-Men: First Class:


** Två smakprov från soundtracket till den nya Harry Potter-filmen:
*** Två smakprov från soundtracket till X-Men-filmen:


Kommentarer

Populära inlägg