Förlagsfest!

I onsdags reste jag till Stockholm för att närvara på Bokförlaget Opals årliga förlagsfest. Då de har förmånen att ha sitt förlag i ett hus ute i Bromma, har de även en egen trädgård och där bjuder de alla sina författare, illustratörer, översättare och andra samarbetspartners på en mysig buffé en gång om året.

Ally Regins och jag med varsin
kopp te, jordgubbar och kaka.
Jag var där för första gången förra året och tyckte att det var jättetrevligt. Den här gången var det nog till och med ännu roligare, eftersom jag nu kände igen lite av folket och inte kände mig lika vilsen. Jag gick dit tillsammans med min goda vän Ally Regins (som inte bara har varit ett av mina mest hängivna fans, utan även är medadministratör på Där drömmar blir till:s Facebook-sida, samt skaparen till den här bloggen). 

Det här året bjöds det på asiatisk buffé och den var verklig jättegod. Jag skulle ha fotograferat maten, men det glömde jag förstås. Vårrullar, nudlar, grillspett, gambas... Mums. Och lite hett också.

Vi hade Lena Sjöberg till bordet, som bland annat har
skrivit och illustrerat faktaboken Kalla fakta om is.

Något som jag verkligen tycker om med barnboksbranschen är att alla man träffar är så oerhört glada och trevliga. Man pratar om sina böcker, gläds åt varandras framgångar och uppmuntrar varandra. Jag sitter och suger i mig information från de äldre och visare författarna och känner mig varenda gång så lyckligt lottad över att jag får sitta där med dem och höra på allt de har varit med om och gjort. Malin Stehn och Bengt-Erik Engholm tipsade mig om stipendier, och vi diskuterade även fotboll - något som nästan är ett måste med Malin. Jag träffade även Anette Eggert, (vars debutbok jag tidigare har skrivit om här), som är en sådan där härlig person som det känns som om jag har känt i evigheter, trots att jag inte har träffat henne personligen sedan Bokmässan förra året.

Malin Stehn och Bengt-Erik Engholm har just
skrivit boken Vardagsedge tillsammans.

Anette Eggert och Malin Stehn diskuterar fotboll.
De flesta författare är dock äldre än mig. Därför var det väldigt roligt att träffa Fideli Sundqvist, som vann Opals bilderbokstävling i våras. Hon är i min ålder och har både skrivit och illustrerat den söta bilderboksberättelsen Birre, var är du?.

Festen varade hela kvällen och vi hade verkligen tur med vädret. En gammal veteran berättade för mig att under alla hennes år på Opals förlagsfester kunde hon bara minnas att de hade behövt sitta inomhus en enda gång. Själv satt jag utan jacka och njöt av vad som kändes som min sista sommardag. Här i Skåne har vädret inte varit alltför vackert på ett bra tag och det känns verkligen att hösten ligger i luften.

Melina Grimlund (som sköter marknadsföringen
på Opal) och Fideli Sundqvist.

Avslutningsvis blev jag även glad över att höra att förlaget väntade spänt på Mardrömmar. Så nästa vecka gäller det. Nästa vecka ska den skickas in till min redaktör Dorothea och jag hoppas verkligen att hon ska tycka om den.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg