Bra saker med hösten: Säsongspremiärer

Jag tror att jag tänker precis likadant om alla årstider när jag väl står inför dem, men just nu känns det som om hösten är min absoluta favoritårstid. Visserligen är det lite trist att det knappt har varit någon sommar överhuvudtaget i år, men ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är mysigt när regnet smattrar mot rutan, när jag kan lufsa runt i mina sockar som mormor har stickat och krypa ihop under en filt med en bok*, eller framför en riktigt bra film eller tv-serie. Varm choklad eller en kopp te hade inte heller varit fel. Eller varför inte när man kan ta en promenad en sval dag när solen skiner och färgglada löv virvlar omkring en? Det är faktiskt riktigt härligt.

Dessutom är det så mycket nytt som kommer igång till hösten. Och just det här inlägget har jag tänkt ägna åt de säsongsstarter på tv-serier som jag ser fram emot just nu:

Torsdagen den 15 september: The Vampire Diaries
Jag har följt den amerikanska tv-serien The Vampire Diaries ända från början och jag gillar den verkligen. Den blandar det övernaturliga (ex. vampyrer, varulvar, häxor) med vanlig skolvardag i den mystiska staden Mystic Falls, och i centrum står Elena Gilbert, människan som är tillsammans med den godhjärtade vampyren Stefan Salvatore. Fast det är inte bara Stefan som älskar Elena, utan även Stefans äldre, farlige bror Damon. Och ja, det låter inte så väldigt spännande eller originellt, men det är verkligen rysligt bra! Serien mixar vardag, spänning, kärlek och vänskap på ett bra sätt och har starka mångbottnade karaktärer som man bara vill veta mer om. Torsdagen den 15 september börjar den tredje säsongen på den amerikanska kanalen CW (som står bakom en mängd bra serier för ungdomar) och jag kan knappt vänta tills den når mig!
(Här kan du hitta andra inlägg där jag nämnt The Vampire Diaries.)


Torsdagen den 15 september: The Secret Circle
The Secret Circle är en ny CW-serie, baserad av en bok-serie av L. J. Smith (som också är författaren till bok-serien som The Vampire Diaries är baserad på). Jag vet inte så mycket om den, annat än att den ska handla om en tjej som upptäcker att hon är en häxa (saknar häxorna från den svenska Cirkeln just nu, så kanske kan man ha den här serien att trösta sig med medan man väntar på uppföljaren, Eld). Sedan är det även samma producenter som på The Vampire Diaries, vilket verkar lovande. Se trailern, så får ni fundera själva om det kan vara någonting värt att kolla upp:


Fredagen den 16 september: Camelot
Jag vet inte om någon som följer den här bloggen har missat att jag älskar den brittiska tv-serien Merlin, men ja, så är det i alla fall. Finns det egentligen någonting som är mer spännande och intressant än berättelsen om kung Arthur och riddarna runt det runda bordet? I alla fall så hade den irländsk-kanadensiska serien Camelot premiär i USA i mars/april-någonting och nu kommer den till Sverige. Jag håller nästan på och längtar mig sönder och samman efter att få se Colin Morgans Merlin igen, men tills dess är jag väldigt nyfiken på hur den här serien, som självklart har sin egen syn på legenden, ska bli. Ni ser den på tv6, med start fredagen den 16 september.


Lördagen den 8 oktober: Merlin
Promopostern för säsong fyra!
Det absolut sämsta med BBC är att de är så sjukt sena med att annonsera när deras serier egentligen börjar. Medan man vet redan ett halvår i förväg när en amerikansk tv-serie kommer att dyka upp, så vet man oftast inte ett skvatt om den brittiska tv-serien förrän det är ungefär en vecka kvar tills den ska börja. Så är det även med en av mina absoluta favoritserier, Merlin. Just nu visas den tredje säsongen på SVT2 (lördagar kl. 18, tror jag), men lördagen den 8 oktober ryktas det att den fjärde säsongen har premiär i Storbritannien! Jag längtar och längtar och har till och med nedlåtit mig till att se en Comic Con-trailer som har sjukt dålig kvalité (SPOILERVARNING på den om du inte har sett säsong tre). Men wow, vad det ser bra ut! Och inte blir det precis sämre av att det redan har annonserats att även en femte säsong kommer att bli av! Merlin, börja NU!
(Här kan du hitta andra inlägg där jag nämnt Merlin.)

Ja, det är alla säsongspremiärer jag ser fram emot just nu. Har jag missat något som ni tror att jag skulle gilla? Tipsa mig gärna i kommentarerna!


*Sara, som har bloggen Saras perspektiv, har dessutom kommit på en den fantastiska idén att hon ska ha en Fantasyhöst, något som jag funderar på att haka på - det låter så passande och mysigt!

Kommentarer

 1. Jag som extrem sommarälskare behöver höra mer från er som gillar hösten. Bra inlägg! Har inte sett de här tv-serierna (förutom kanske ett halvt av den första) men förstår känslan. Ser fram emot nya avsnitt av Grey's anatomy även om jag inte riktigt vet om jag tycker de borde slutat när de var på topp...

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag hittade din bok av en slump när jag var på biblioteket och satte mig direkt och började läsa, nu har jag läst ut den och den är helt fantastiskt! Jag hoppas att allt går bra med uppföljaren och att man snart får se den på hyllorna i bokhandeln!

  SvaraRadera
 3. Anna: Tack! Du får ta och se någon av dem! Rekommenderar The Vampire Diaries och Merlin - de blir bara bättre och bättre! Själv har jag sett första säsongen av Grey's Anatomy och gillade, men har sedan aldrig kommit för mig att köpa säsong två (jag har nästa alla mina tv-serier på box). Är det värt att fortsätta?

  Anneli: Hej! Tack så mycket, vad roligt att du gillade den! Och kul för att du hör av dig, det är alltid lika spännande att höra ifrån någon som har läst. Särskilt någon som både har läst och gillat! ;) Tack!

  SvaraRadera
 4. D: Synd att dom lade ner serien Robin Hood efter bara 3 säsonger...

  SvaraRadera
 5. Clara: Ja, verkligen. Den var jättebra (och Robin var så där härligt charmig, skicklig och mänsklig som hjälte), men tyckte samtidigt att den tappade lite när de (SPOILER!!!) dödade du-vet-vem som börjar på M. ;) Det var ett dåligt drag. Tror att skaparna till serien förlorade på det. Det var så mycket kick-ass i henne och hon var en bra motvikt mot Robin. De nya tjejerna som kom in var inte ens hälften lika bra eller intressanta. Eller vad tycker du? :)

  http://www.youtube.com/watch?v=vINAwZdHMuw&feature=related

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg