Karliene

När jag läste bloggen Saras Perspektiv häromdagen tipsade hon om en tjej vid namn Karliene som har en Youtube-kanal där hon gör väldigt vackra fanvideor till tv-serier som hon tycker om. Ännu en sak som hon verkar tycka om är att använda sig av instrumental musik från dessa tv-serier och sätta egen text till dem. Hon sjunger sedan in dessa låtar själv och gör videor med scener från tv-serierna till dem. Bra? Ja. Hon är fantastiskt bra och oerhört duktig och talangfull! Jag har inte kunnat sluta lyssna på hennes låtar sedan jag började, och därför tänkte jag dela med mig av några av mina favoriter...

Just i denna första låt har hon dock gjort tvärt om mot alla de andra. Här hon själv tonsatt Galadriel's sång från Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien:Nästa låt är inspirerad av tv-serien The Borgias - som jag själv inte har sett, men hört talas om. Paret i videon verkar väldigt fint och låten är romantisk. Problemet verkar dock vara att de är syskon (!):
Den här låten är inspirerad av bok- och tv-serien Game of thrones av G.R.R. Martin (som jag har sett fram emot att få upptäcka länge och planerar att börja läsa så snart jag har lämnat in mina två hemtentor):
Nästa låt är inspirerad av tv-serien The Tudors. Har inte sett den, men hört mycket om den från en god vän. Dock har jag tidigare lyssnat på den instrumentala musiken från serien, som är väldigt vacker. Och Karliene gör den verkligen rättvisa:

 


Och slutligen så verkar den här tjejen älska filmen Titanic. Hon har gjort väldigt många fanvideor till filmen och så har hon även gjort en egen sång mot James Horners bakgrundsmotiv. Vackert!


Kommentarer

  1. tack för tipset! vad duktig hon är! vacker musik och väl valda filmscener.

    SvaraRadera
  2. Var så god! Ja, eller hur? Jag har som sagt inte kunnat sluta lyssna! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg