♫♪ Vi ska sy och vi ska klippa... ♫♪

Nu är jag i full gång med redigeringen av Mardrömmar. Känner mig lite som mössen i Disney-versionen av Askungen som ska sy till Askungens klänning. De har redan en klänning, men nu gäller det att göra den snygg och vacker nog för en bal på slottet. Lite så är det med manuset till Mardrömmar just nu. Det finns där och känns verkligen så fantastiskt bra och lovande, men nu ska det putsas till och göras ännu vackrare, så att när boken väl står där ute i bokhandeln kommer den att vara den första som blir uppbjuden. Eller läst, eller... Ja, ni fattar.

Fast först måste man självklart skämmas lite. För lite dumt känns det när ens redaktör har påpekat saker som man själv borde ha fattat när man läste igenom det. Till exempel när jag har skrivit "hon reste sig från stolen", när hon i själva verket aldrig ens satte sig ner. Sådant är alltid intressant att upptäcka, och lika skönt att kunna rätta till. Gud förbjude om något sådant hade nått ut i bokhandlarna...

Ja, ja. Det var bara en liten uppdatering om läget. Nu ska jag fortsätta jobba!


Kommentarer

 1. gillar metaforen!

  det är lätt hänt att det uppstår fel i texten. speciellt om man ändrar och flyttar och har sig. eller bara är helt uppe i historien. tur du har en redaktör! säg till om du behöver mer hjälp med korrektur eller en provläsare :)

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Ja, verkligen. Speciellt när man har ungefär tio olika mappar i datorn med olika versioner av samma text. Ibland blir man lite förvirrad över vad man har tagit bort och vad som finns kvar... Det är absolut tur att jag har en redaktör! Som håller reda på mig. ;)

  Och ja, jag hör absolut av mig om jag behöver hjälp med korrektur eller en provläsare! Kul att du är intresserad! Och tack för erbjudandet!:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg