På önskelistan: The Curse Workers och Bloodlines

Mer böcker på önskelistan! För förutom Cassandra Clares två serier har jag även önskat mig Holly Blacks nya fantasy-serie The Curse Workers (som hittills består av böckerna White Cat och Red Glove). Liksom med Clares The Mortal Instruments tror jag inte att jag behöver beskriva handlingen, då även denna serie har figurerat flitigt på alla bokbloggar, och dessutom har fått väldigt bra kritik. Utifrån detta och utifrån att även ha läst ett utdrag från första bokens första kapitel, verkar serien verkligen väldigt bra och spännande, samtidigt som den känns så annorlunda mot allting annat just nu. Sedan är det ju väldigt intressant att det ska utspela sig i maffiamiljö, och att det är en kille som huvudperson och jag-berättare för en gångs skull. Jag längtar!


Sedan har ju Richelle Mead – författarinnan till de riktigt bra Vampire Academy-böckerna – kommit ut med början till en ny serie, Bloodlines (som även är namnet på den första boken). Och inte bara en ny serie – det är en spin off på Vampire Academy! De här böckerna ska fokusera på de som var de mer marginella karaktärerna i den förra serien, nämligen Sydney, Jill, Eddie och Adrian.  Böckerna ska även vara berättade från Sydneys PoV. Egentligen gillade jag inte Sydney som karaktär så jättemycket i Vampire Academy, men eftersom det är Richelle Mead och eftersom övriga karaktärer bland annat är Jill och Adrian (som jag älskade!) så måste jag bara läsa det här. Den kan ju inte vara annat än bra! 


Bilderna är hämtade från Adlibris: White Cat, Red Glove och Bloodlines.

Kommentarer

Populära inlägg