På önskelistan: The Mortal Instruments och The Infernal Devices

Ja, en jul utan böcker, vad vore det för jul? Liksom alla andra år står väldigt många böcker på min önskelista i år. Några av dem är böckerna i serien The Mortal Instruments (City of Bones, City of Ashes, City of Glass och City of Fallen Angels) av den amerikanska författarinnan Cassandra Clare, och den första boken i prequel-serien The Infernal Devices (Clockwork Angel). Jag har hört så oerhört mycket om dessa böcker och kan riktigt känna att det här är två serier som jag kommer att älska.

Vad serierna handlar om känns överflödigt att beskriva, dels för att jag ännu inte hunnit läsa något av dem själv och dels för att de finns recenserade på de flesta bokbloggar just nu. Sedan måste jag bara säga att jag gillar idén om prequel-serie jättemycket! Jag älskar verkligen prequels (borde skriva ett inlägg om detta någon gång), eftersom jag tycker att det är något alldeles speciellt med att veta hur någonting kommer att ”sluta”, men att man egentligen inte vet någonting om hur ”slutet” blev som det blev. Det är fascinerande!

(Dessutom blir det inte sämre av att min favoritförfattare Libba Bray ofta hänvisar till Cassandra Clare, då hon ingår i den grupp av YA-författare som verkar hänga ihop i New York. Jag vill också vara med där!)

Och så måste jag bara tillägga att alla omslagen är sjukt snygga! Vill ha, vill ha!

 Någon mer som läst och gillat? Eller som vill läsa? Jag har dessutom hört något om att det ska bli film av böckerna...

Kommentarer

  1. Gillar också omslagen! Är föga förvånad över att böckerna ska bli film. Vilka böcker blir inte det idag? Eller snarare: vilka filmer är inte baserade på böcker idag? Lite tröttsamt, tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är sant. Men samtidigt tycker jag att det är väldigt roligt att filmskaparna har börjat vända sig alltmer till böckerna. Det finns ju så många bra böcker! Och många av dem blir ju bra filmer också, även om de inte alltid kan tävla med böckerna. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg