På önskelistan: Soundtrack

För att återknyta till det förra inlägget där jag skrev om superhjältefilmen Thor, så har jag ännu en Thor-relaterad önskning till jul. En av alla de ingredienser som gjorde filmen så bra var nämligen det episka soundtracket av Patrick Doyle. Det passade verkligen filmen oerhört bra och blandar spänningsmusik med action, kärleksteman och teman kring hemligheter, svek och lögner. Dessutom är det ett soundtrack som är perfekt att skriva och redigera till!


Ett annat soundtrack som också står på önskelistan är soundtracket till filmen The Eagle av isländske Atli Örvarsson. Filmen med Channing Tatum och Jamie Bell i huvudrollerna (se trailer här), utspelar sig under romartiden och Channing Tatum spelar den romerske härföraren Marcus Aquila som har valt att bli skickad till England, eftersom det var där hans far och dennes legion försvann. Nu har faderns ära blivit nedsmutsad, eftersom legionens symbol, den gyllene örnen, även försvann. Marcus räddar livet på den brittiske slaven Esca (Jamie Bell), som hamnar i tacksamhetsskuld till honom och därför går med på att hjälpa honom att leta efter örnen. Trots alla varningar ger sig Marcus och Esca av in i fiendeland. Fast frågan är om Marcus verkligen kan lita på Esca, eller om denne bara försöker lura honom i en fälla för att återfå sin frihet…?

Filmen var verkligen bra (jag har varit lite småkär i Jamie Bell sedan jag såg Billy Elliot för första gången), och soundtracket var fantastiskt! Jag har skrivit om det tidigare (läs inlägget här), men det skadar inte att göra det igen. Det är keltiskt inspirerat och även det oerhört bra att skriva och redigera till!

Hela soundtracket är fantastiskt, men om jag måste välja några favoriter så får det bli The Return of the Eagle, Honourable Discharge, May Your Souls Take Flight, The Seal People och I Will Return.

Glad tredje advent till er alla!

Kommentarer

Populära inlägg