En liten uppdatering...

Nu var det länge sedan jag skrev ett inlägg här på bloggen. Förlåt. Jag som trodde att jag skulle bättra mig lite under det nya året, men det verkar som om jag är densamma som alltid. I alla fall så tänkte jag bjuda er på en liten uppdatering om läget:

Mardrömmar: Det blev ett litet uppehåll i redigeringen under vecka 1 och 2 då jag skrev på två hemtentor till min sista kurs (för terminen) i judaistik. Fast nu är jag i full gång igen, och det är faktiskt på grund av detta som jag inte har haft tid att skriva här. Jag har varit helt uppslukad av redigeringen och just nu känns det faktiskt väldigt bra. Jag hoppas verkligen att jag ska hinna klart, så att boken kan komma ut i år. Men vi får väl se...

Har läst/läser: Till min kurs i judaistik läste jag en underbar bok om en liten judisk församling i Memphis, USA - The Ladies Auxiliary av Tova Mirvis. Fast just nu läser jag Sherlock Holmes-berättelser av Arthur Conan Doyle. De är precis lagom att ta sig igenom när man samtidigt har huvudet fullt av sina egna karaktärer och intriger.

Har sett/ser: Sherlock! Som var precis lika fantastiskt och briljant som sin första säsong (som jag tidigare har skrivit om här). Jag hade tänkt att kanske vänta tills det kom på svensk tv, men självklart var det fullständigt omöjligt. Som någon recensent skrev om så är det lite deppigt att veta att 2012-års bästa tv-serie redan är slut... Annars har jag börjat se Once upon a time på Kanal 5 (ljuvligt!) och den sista säsongen av Ugly Betty på box. Och precis efter jul såg jag miniserien Pillars of the Earth som också var riktigt, riktigt bra. Ett tips!

Vill se: Äkta människor på SVT. Någon som sett och gillat? Och Doctor Who...

Har lyssnat på/lyssnar på: Karliene (bland annat Edge of Night), soundtracket till Sherlock (i dålig kvalitet, men ändå), Trevor Morris (bland annat Dancing in the rain och soundtracket till Pillars of the Earth), Oh, Death med Jen Titus och We are young med Fun (även Glee-versionen är underbar!). Bland mycket, mycket annat.

Ja, så ser det ut just nu. Och innan jag går ska jag bara bjuda på en rolig spoilerfri Sherlock-Youtube-video som alla som älskar Sherlock och John borde se:


Bonus: Jag har börjat följa några nya bokbloggar som ni kan kolla in genom att scrolla ner och kika under fliken "Bra Bloggar"!

Kommentarer

 1. Rekommenderar dig att även läsa boken Pillars of the Earth, samt uppföljaren World without End om du inte har gjort det, underbar läsning!

  Och det är klart att du ska se Doctor Who om du inte gjort det. Jag började se serien för drygt en månad sen, det bästa serie-val jag gjort på mycket länge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle verkligen vilja läsa boken (och uppföljaren), har hört så mycket gott om den. Kul att få ännu en rekommendation, tack!

   Och ja, jag känner att det är dags för Doctor Who nu. Har velat se den jättelänge, och hör bara från fler och fler hur bra den är. Jag får väl se till att skaffa boxarna. ;)

   Och sist men inte minst, kul att du har hittat hit, februaribarn! :)

   Radera
  2. Skaffa boxarna ;) Gör det! Har sett säsong 1-4 nu, på en månad :D ska försöka avhålla mig några veckor innan jag köper de följande säsongerna, om det går...

   Tack för välkomnandet.

   Radera
  3. Haha, ja, jag måste nog göra det! ;) Det känns verkligen som någonting jag skulle älska. Och att ha sett säsongerna så snabbt låter ju jättehärligt! Om inte annat kommer det definitivt stå högst upp på önskelistan när jag fyller år. :)

   Radera
  4. Hehe, men det är ju lite dumt att se allt på en gång, då har man ju liksom inget kvar att se fram emot :o) Men å andra sidan är avsnitten värda att se i repris ;) Smart att sätta det på önskelistan, det kanske jag också borde göra, så får jag en anledning att ägna i allafall några veckors tid åt någonting annat än Doktor Who ;)

   Radera
  5. Jo, i och för sig... Men jag är ganska dålig på att dra ut på saker när jag gillar dem, så jag förstår! ;D

   Radera
 2. Dr Who!!! Moa är helt crazy i det. Har sett två avsnitt kanske. Kanske inte riktigt min cup of tea. The Doctor i de nyaste säsongerna är i och för sig väldigt charmig! Har ändå inte riktigt fastnat för det. Tittar på annat isället! (;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Doctor Who!!! ;) Det är samma manusförfattare som har gjort Sherlock (som jag är lika besatt av nu som jag var förra året), så jag känner att jag bara måste se det. :)

   Radera
  2. Jaha! Moa har sagt innan att man typ ska börja titta från och med David Tennant som The Doctor (2005). Han är Barty Crouch i Harry Potter och den flammande bägaren! ;) Tror inte man kan får tag på andra avsnitt om man inte köper boxarna antar jag!

   Radera
  3. Ja, jag har hört från många att David Tennant var riktigt bra som The Doctor. Haha, jag tyckte väl att jag kände igen honom! Nej, tyvärr verkar det så. Jag får sätta dem högst upp på önskelistan. Synd att det är så långt tills jag fyller år...

   Radera
  4. Haha, aw! Annars får du ge dig själv en liten present i förskott! Tittade nyss på trailern till "Äkta Människor" den verkade ju inte helt fel!

   Radera
  5. Haha, ja, kanske det... Det hade ju inte varit så dumt!
   Ja, visst verkar den bra? Jag måste verkligen se den, svensk serie och allt. Man får ju passa på!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg