Månadens uppdatering: Februari

Oj, vad tiden far iväg. I helgen var jag barnvakt åt världens underbaraste tvillingar, och redigeringsarbetet fick vila lite. Härliga dagar här – solen skiner (och värmer!) och det är så pass varmt att man inte behöver ha någon tjock tröja under jackan för att inte frysa. Jag älskar det.

För snart en månad sedan skrev jag ett inlägg på bloggen där jag uppdaterade läget lite på alla olika fronter, och eftersom det blev ganska bra så tänkte jag fortsätta med det, så där en gång i månaden ungefär. Hur låter det?

Ja, här kommer i alla fall läget just nu...

Mardrömmar: Nu är den första delen av tre inskickad till min redaktör Dorothea, preliminärt färdigredigerad. Jag håller på för fullt med den andra delen och det går bra! Sitter och skriver med utsikt mot Seine…

Har läst/läser: Fortfarande Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle. Ju längre in i redigeringsarbetet man kommer desto svårare är det att läsa någonting annat. Om någon vecka kommer jag nog inte att kunna läsa någonting alls.

Vill läsa: Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg! Den kommer ut den 26 april och när jag följer arbetet med boken på dess Facebook-sida känner jag hur jag längtar efter att få återvända till Engelsfors igen. Den här boken står högst på min önskelista till födelsedagen i maj, för innan dess kommer jag nog ändå inte att få tid till att läsa den, hur mycket jag än längtar.

Har sett/ser: Sherlock! (IGEN). Bestämde mig för att introducera serien för min pappa och min bror och de gillade! Såg sista avsnittet på säsong ett igår och nu är det äntligen dags för säsong två. Mamma såg säsong ett med mig när den gick på svensk tv förra året, så nu blir det äntligen någonting nytt för henne. Annars har det varit dåligt med tv-serie-tittandet sedan jag kom hit. Har med mig säsong tre och fyra av Buffy the Vampire Slayer och den fjärde säsongen av Heroes, så jag får väl sätta fart. Har dessutom haft en oerhörd otur med filmer på senaste tiden…

Vill se: Tinker Tailor Soldier Spy, Sherlock Holmes: A Game of Shadows och The Iron Lady. Någon som sett och gillat? Jag vill se någon riktigt bra film, för det har det varit dåligt med. Och så vill jag se Captain America: The First Avenger! Den enda filmen jag inte har sett inför The Avengers… Och ja, Game of Thrones som börjar på SVT ikväll kl. 22.00! Fast det kommer jag tyvärr att missa. Vet dessutom inte riktigt om jag vill se serien innan jag läst boken. Den står i bokhyllan där hemma...

Har lyssnat på/lyssnar på: Min Mardrömmar-spellista som jag har gjort på iTunes. Och The Lion’s Roar med First Aid Kit. Annars har jag mest tvingats lyssna till min lillebrors musik, eftersom han har bättre högtalare än jag och kan överrösta det mesta.

Ja, så ser det ut just nu. Och nej, jag är inte alls beroende av Sherlock Holmes...

Kommentarer

Populära inlägg