Nya tv-serier på svt

Visst är vi ganska sena på att få in tv-serier på kanaler som alla kan se i Sverige, men det bästa är väl ändå att de alltid dyker upp, förr eller senare. SVT är bra på att få in några av de som oftast är riktigt bra (exempelvis två av mina favoriter: Sherlock och Merlin), och det är samma sak även under den här våren. Här är fyra serier som jag vill se under våren på SVT:

Äkta människor började i och för sig för ett bra tag sedan (går på söndagar kl. 21.00 i SVT1), men jag har ännu bara hunnit se det första avsnittet. Gillade och vill verkligen se klart serien. Det är ju svensk sci-fi! Är det fortfarande lika bra?


Game of Thrones började redan i onsdags kl. 22.00 på SVT1 och är baserad på fantasyförfattaren George R. R. Martins bokserie A Song of Fire and Ice. Jag har velat läsa böckerna jättelänge och har även den första hemma i bokhyllan, men tiden har inte räckt till. Överallt hör jag om hur bra de är och jag känner verkligen att jag måste läsa dem snart. Fast vad gör jag med tv-serien? Även om den hör jag mycket, särskilt från folk som inte läst böckerna. Jag brukar oftast helst vilja läsa en bok först, men det händer att jag gör tvärtom. Hur ska jag göra här? Ska jag se tv-serien nu, eller vänta tills jag har tid till att läsa boken först? Tv-serien känns just nu väldigt lockande…


The Shadow Line är en brittisk kriminalserie som verkar väldigt spännande. Den ska handla om ett mord som utreds av personer på båda sidor av lagen, och den ska börja fredagen den 16 mars kl. 22.15 på SVT2. Jag älskar brittiskt crime, så det här känns definitivt som någonting jag skulle gilla.


Suits är en amerikansk tv-serie som jag först hörde talas om hos Saras Perspektiv. Så här beskriver SVT handlingen: ”Dramaserie om Mike Ross, som hoppat av college och som av en ren tillfällighet får ett jobb hos ett av New Yorks bästa juridiska ombud, Harvey Specter. Tack vare Mikes talang och fotografiska minne blir de två snart ett vinnande team.” Jag älskar bromance-relationer och smarta karaktärer med bra snabba repliker. Det här känns som om det skulle kunna bli riktigt bra, och det börjar lördagen den 17 mars kl. 22. 30 på SVT1.


Vad tycker ni? Några serier som ni tänker se eller vill rekommendera? Har ni sett några av ovanstående? Är de värda att se?

Kommentarer

 1. Jag såg första avsnittet av Game of Thrones igårkväll, och jag kommer absolut att se de resterande också, fastnade direkt! Har inte heller läst böckerna, men å andra sidan kan man ju läsa dom efteråt och ändå uppskatta dem lika mycket? Började nog se True Blood innan jag läste böckerna t.ex. Likadant med Twilight.

  Tycker att Äkta Människor är sevärt också :) Följer serien, men kanske mest för att jag är nyfiken, inte för att den är superbra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vill just nu bara sätta mig ner och se det! Brukar mest bara ha som princip att jag vill läsa först, eftersom jag ofta tenderar till att tycka mest om det jag läst/sett först. Så vill liksom inte bli besviken på böckerna sedan när jag hört så mycket om dem... Fast det är i och för sig inte alltid fallet. Såg ju tv-serien "Pillars of the Earth" först och har nu beställt boken. Och samma sak med "True Blood", för mig med. :)

   Angående "Äkta Människor" så tyckte jag att det första avsnittet kändes lovande, men jag får väl se hur jag gör. Vill väldigt gärna se, som sagt framför allt för att den är svensk och sci-fi. :)

   Radera
 2. Äkta människor har himla bra handling men jag är så besviken på Andreas Wilson som inte är så bra som han brukar vara. Game of Thrones är som jag sa bra redan utan boken och fick mig inte att vilja läsa den. Synd att de slutade så spänannde! längtar till säsong 2 verkligen! Suits är också brabrabra. Borde ha mer Harvey för han är sex on legs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd med Andreas Wilson! I det första avsnittet (som är det enda jag sett, som sagt), tyckte jag inte att han var med så mycket, men jag tyckte att hans karaktär verkade intressant. Jag ska absolut se klart Äkta människor.

   Haha, jag erkänner mig besegrad. ;) Ska börja se Game of Thrones så fort jag får tid! :)

   Ja, jag tyckte väl att det verkade lovande! Älskar som sagt bromance-relationer och det här känns perfekt för mig. Tyckte att båda två såg snygga ut! :D

   Radera
 3. Jag är helt fast i Äkta Människor! Längtar till nästa avsnitt!
  Game of Thrones tänker jag inte se innan jag iaf försökt läsa den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter bra! Du och jag har ju lik smak vad gäller tv-serier (Merlin!), så det känns ju lovande! :D

   Haha, får se hur jag gör. Är just nu enormt sugen på att se det, och vet att jag inte kommer att ha tid till att läsa boken förrän på sommarlovet. Känns så länge att vänta... Men med allt jag vill se så kan det dröja innan jag får tid till det. Och först har jag ju en egen bok att fokusera på...

   När kommer du hit, förresten? ;)

   Radera
 4. Jag tycker att "A Game of Thrones" är väldigt lättläst fantasy. Eller; den innehåller en uppsjö av karaktärer, bakgrundshistoria och är riktigt, riktigt lång, men sättet som den är uppdelad på gör att det går så mycket snabbare att ta sig igenom den än många andra fantasyböcker av samma längd. TV-serien följer boken ganska bra - det är bara viss bakgrundshistoria som fattas samt att vissa saker har gjorts om en aning, men jag tror inte att jag har sett en filmatisering som har varit så trogen boken tidigare.

  Jag tror att man kan göra på bägge sätten; se serien och sedan fördjupa sig genom att läsa boken (fast då vet man redan vad som kommer hända i boken) eller läsa boken och sedan se serien (fast då vet man redan vad som kommer att hända i serien). Bästa sättet är att inte bli spoilad innan. Spoilers vill man undvika helt när det gäller A Song of Ice and Fire - för lite av tjusningen är att vad som helst kan hända och den där chockade känslan som uppkommer när något helt oförutsett inträffar :D

  EHM, så jag hjälpte inte så mycket. Gör som du vill, det går bra på bägge sätten :)

  PS! Jag har börjat se på Merlin. Har bara hunnit med två avsnitt, men jag gissar att jag kommer att bli ett Merthur-fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att jag verkligen skulle gilla böckerna. Har velat läsa dem hur länge som helst (inte minst efter att ha läst din blogg ;)), och har som sagt första boken hemma. Men enda tiden på året då jag hinner läsa ordentligt är i princip sommarlovet, så jag får väl vänta tills dess. Vill inte ge mig på något som jag tänker är så bra, utan att kunna ge det den uppmärksamhet det förtjänar. :)

   Haha, vi får väl se hur jag gör. Jag får hålla alla uppdaterade. :)

   Men tack! Bra att höra det från någon som både läst och sett!

   Åh, Merlin! Vad roligt, håll mig uppdaterad! Haha, jag undrar vem som kan se den serien utan att bli ett Merthur-fan... :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg