Månadens uppdatering: Mars

Haha. Varenda gång jag skriver ett sådant här inlägg känns det som om det var år sedan jag bloggade senast. Och vad har jag för ursäkt den här gången? Ja, att jag har haft fullt upp med redigeringen av Mardrömmar...?

Så här ser i alla fall läget ut just nu:

Mardrömmar: Sedan sist har jag arbetat på hårt och nu har jag skickat in den andra delen till min redaktör. Är på god väg även med den tredje, men jag kan ännu inte svara på om jag kommer att hinna bli klar så att den färdiga boken kan komma ut till hösten. Jag vill ju att det ska bli bra, och jag lovar att det kommer att vara värt att vänta på...

Har läst/läser: Ingenting alls. Nu tar redigeringsarbetet all min tid, och när jag väl pausar är det som om jag inte orkar läsa någonting annat. Istället blir det TV:n som man bara kan slänga sig framför och däcka vid.

Vill läsa: Massor. Har så många serier som jag vill börja läsa, och eftersom det är vår börjar jag känna för att läsa om mina favoritböcker, Gemma Doyle-trilogin av Libba Bray. Dessutom kommer ju Eld ut om en knapp månad, och jag har även börjat längta på allvar efter Libba Brays nya, The Diviners (som jag snart kommer att skriva ett inlägg om).

Har sett/ser: Det känns som evigheter nu, men jag har sett om andra säsongen av Sherlock med mamma och pappa. Sedan har jag sett tredje säsongen av Buffy the Vampire Slayer*, samt kommit ikapp i Once Upon A Time, The Vampire Diaries och Glee. Man kan väl säga att det märks att jag har återförenats med min syster... Har även börjat kolla på New Girl, som är ganska kul. Dessutom har jag sett många bra filmer! Pappa köpte ihop ett gäng äldre filmer på någon filmrea och därför har jag sett Zodiac, Signs, Invictus, Hereafter och Body of Lies. En väldigt bra blandning och jag rekommenderar dem alla om ni inte redan har sett dem. Och så har jag varit på bio! The Hunger Games, så klart. Lovar att skriva en recension så fort jag får lite mer tid över...

Vill se: Fortfarande Captain America: The First Avenger. Det får bli filmkväll snart. Och Game of Thrones. Har inte fått sett det än. Kanske ska önska mig boxen i födelsedagspresent och se den då istället. Dessutom har jag börjat peppa för The Avengers och Snow White and the Huntsman allt mer, eftersom de var de stora trailers som visades innan The Hunger Games på bion. Vill se, vill se!

Har lyssnat på/lyssnar på: Min Mardrömmar-spellista på iTunes, min Våren 2012-spellista på iTunes, min Vampire Diaries Season 3-spellista på Spotify och lite annat smått och gott. En del Evanescence, Within Tempation och Globus. Och så The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond** och The Hunger Games: Original Motion Picture Score***, så klart! Är man en soundtrack-nörd så är man. Och de är ju sjukt bra också.


*Som var så bra! Efter varenda säsong jag ser så tänker jag att "det här måste vara min favorit, det är så himla bäst!", och det blir verkligen bara bättre och bättre, trots att man inte kan tro att det kan bli det. Dessutom kändes det lite sentimentalt och sorgligt att se det sista när de går ut High School. Påminde mig om att det är tre år sedan jag tog studenten. Känns både som igår och en evighet sedan.

**Rekommenderar framför allt Arcade Fire, Maroon 5 och Birdy. Lyssna!

***Som passade så oerhört bra till filmen. James Newton Howard fortsätter att vara en av mina absolut favoritkompositörer.

Kommentarer

 1. Jag tycker att Birdy's låt har en så sorglig klang, men den är fin. Och så håller jag med dig om Maroon 5. Fast inte riktigt med Arcade Fire. Jag gillar mer The Civil Wars Kingdom Come. Sen vet jag att jag har tänkt på Jaymee Dee. Alltså typ "Åh, den här låter bra". Flera gånger.

  Tänkte också skriva en recension på The Hunger Games. Var helt seg i lördags så jag visste inte riktigt vad jag tyckte, men jag älskar hur bra huvudpersonerna passar. Och så tycker jag om Rue och Thresh. Thresh ser så snäll ut! Sen om man börjar tänka på hur knäppt det är med såna spel blir man lite fylld med ångest. Alltså, tänk dig själv någon man känner som måste vara med i ett sånt spel som liksom är doomed to die. Det är hemskt.

  Var tvungen att dubbelkolla i boken ifall spelen verkligen började så sent. Filmen är extremt lik dispositionen i boken. Men jag tycker att spelen borde ha fått lite mer tid. Den heter trots allt "The hunger games". Exempelvis hade de kunnat göra Katniss och Rues relation mer djup och förstående. Och det framkommer inte heller att Katniss inte är särskilt kär i Peeta på riktigt, att det mesta från hennes sida är ett väldigt bra skådespeleri. Visst hon känner väl för honom som en vän men inte så mycket som peeta gör för henne.

  Tyckte faktiskt att den intervjun med Peeta i The capitol med han med blått hår kändes mer "Aaw" i boken. Dock är filmen en bra sammanfattning. Och som en annan sa till mig, boken är väldigt ... platt. Altså den är inte så genomgående i sig, möjligtvis för att den är en ungdomsbok. Jag tycker nästan att Collins hade kunnat utveckla boken lite mer. För grundidén är bra.

  Nu blir det här långt. Ah.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag med. Får lite associationer till Katniss och Peeta. :)Men annars gillar jag hela soundtracket - har bara de tre som absoluta favoriter!

   Recension på The Hunger Games kommer att komma upp i helgen eller under början av nästa vecka, tror jag. Har börjat skriva på den redan, men får nog lägga band på mig lite. Vill skriva så mycket! Men jag kan ju säga att jag verkligen tyckte att den var jättebra.

   Jo, jag tycker också att de kunde ha fördjupat lite mer när de väl var inne i spelen, men samtidigt kände att jag allt det där andra också behövde vara med. Jag tycker att det förstärker det sjuka med spelen att det just är en sådan hysteri runt dem och att de stylas och blir intervjuade... Hu.

   Vad gäller Katniss och Peetas relation så kan det nog ha varit svårt att förstå alla småsaker om man inte läst boken. Hennes paranoia är ju knappt alls med, och sedan är det ju så klart svårt att få med det faktum att hon skådespelar för kamerorna för att få sponsorer och överleva, eftersom man i en filmversion inte kan ta del av hennes tankar på samma sätt. Tyckte dock att filmen gav en egen och bra version av deras relation, det blev inte för krångligt, samtidigt som det ändå kändes att hon inte kände lika mycket för honom som han för henne. Tyckte jag, i alla fall.

   Haha, tyckte att jag fick ungefär samma känsla i filmen som i boken, förutom att jag i boken inte riktigt hade väntat mig det. Så fint!

   Men hur menar du att hon hade kunnat utveckla?

   Oj. Långa kommentarer får långa svar. ;)

   Radera
  2. Jo. Men jag tänkte på det. Att exempelvis Twilight då... Haha, den är väl berättad i jagform lite grand? Alltså filmen. Man kan ju omöjligt få ett perspektiv från Katniss i Hungerspelen om man inte har ett jagperspektiv på det. Det var mer ett objektivt perspektiv de gav i filmen. Inte så mycket Katniss känslor. Men tyckte att det var rätt uppenbart hur hon fejkade under intervjun efter spelet. Det där påklistrade fejkade leendet.Jag älskar Peeta. Han är så fin!!! Jag vill nog se om den på bio för att få ett nytt helhetsintryck!

   Ja, alltså. Som någon sa till mig. Den kände lite tom. Att idéen hade kunnat vara bättre. Mer välformulerad, antar jag. Bättre skriven. Kommer inte ihåg ifall den ens var särskilt blodig. Battle Royale är däremot blodig. Den känns mer intense. Haha. Men jag gillar Hungerspelen. Får nog läsa om boken, men minns att jag tyckte om den jättemycket! Helt kär i Peeta fastän man knappt är någon kärlek mellan han och Katniss.

   Radera
 2. Hon där Alexandra - igen.29 mars 2012 15:15

  P.s! Nämnde jag New Girl till dig? Jag har sett allting. Tycker att Deschanel är så himla dryg i början. Det är inte charmigt att vara så "gulligt" dorky. Jag vet att folk har klagat på hennes karaktär på Tumblr. Typ ur ett feministiskt perspektiv. Att det nördiga och gulliga är exakt så killar tycker tjejer ska vara, typ. Lite som Deschanel på riktigt antar jag. Sån där "Girl next door" som alla blir så himla kär i. ÅH! Hittade en gång ett inlägg om hur Indiepojkar fullkomligt kärar ner sig i Dechanels image. Men hittar inte ...

  Serien har för övrigt blivit mycket bättre nu då det är mer fokus på de andra rumskamraterna. Schmidt är härlig. Och de andra också för den delen. Alla är nästan bättre än Deschanel. Haha, hon är lite för mycket ibland. Har nog aldrig träffat en människa som är som henne. Kan man verkligen tycka om en sån människa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig som en spammare nu.29 mars 2012 15:36

   Här!!! http://isabellestahl.wordpress.com/2009/11/12/den-lagom-arty-tjejen-som-popkillar-vill-ha/

   Radera
  2. Ja, du pratade om det när vi sågs! Då hade jag inte sett något av det, men nu har jag sett tre avsnitt. Tycker att det är lite småkul, men inget mer. Okej tidsfördriv, eller att titta på samtidigt som man äter eller liknande. Man behöver inte ge det sin fulla uppmärksamhet.

   Skrattar dock mest åt killen som gjort slut med sin flickvän nyligen. Kommer inte ihåg hans namn... I alla fall. Tycker att det är så tragiskt att det blir kul. Stackaren.

   Tja, jag vet inte vad jag tycker om Zooey Deschanel. Jag gillar henne nog ändå, även om hon ibland blir för mycket. Men jag skulle ju inte vilja vara som hon. Och skulle jag kunna ha en vän som henne? Jo, det skulle jag nog. Alla människor är väl konstiga på något sätt. Om hon kunde stå ut med mig, skulle jag nog kunna stå ut med henne. ;)

   Och förresten, läste blogginlägget. (Trodde först att du var en spammare när jag bara snabbskummade kommentarerna igår kväll :P). Känner igen det.

   Radera
  3. Haha! Han är fortfarande rätt rolig! Kommer inte heller ihåg hans namn... Njae. Men jag stör mig på Deschanel för att alla killar tycker hon är så gullig. Jag har hört det från flera stycken. Det börjar bli lite tröttsamt. Liksom, jag är inte en Deschanel. Haha, stör mig på hennes gullighet typ. Men gillar hennes klädstil.

   Radera
 3. Jag gillar din musiksmak ^^ den är nästan precis som min egen! Jag längtar väldigt mycket tills "Mardrömmar" kommer ut c: Själv tycker jag bäst om Taylor Swift's låtar och The Civil wars låt "Kingdom come"
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar din musiksmak med! ;) Brukar gå in på din blogg och sno lite tips, och jag brukar alltid gilla!

   Åh, tack så mycket! Du anar inte hur mycket det betyder för mig att veta att det finns folk som väntar på den. Den bästa motivationen. :)

   Ha det bra själv, och trevlig helg! :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg