Omslag och handling till The Diviners!

Nu har omslag och en lite utförligare beskrivning av handlingen till Libba Brays nya historiska fantasyroman The Diviners äntligen dykt upp!


Evie O'Neill has been exiled from her boring old hometown and shipped off to the bustling streets of New York City--and she is pos-i-toot-ly thrilled. New York is the city of speakeasies, shopping, and movie palaces! Soon enough, Evie is running with glamorous Ziegfield girls and rakish pickpockets. The only catch is Evie has to live with her Uncle Will, curator of The Museum of American Folklore, Superstition, and the Occult--also known as "The Museum of the Creepy Crawlies."
When a rash of occult-based murders comes to light, Evie and her uncle are right in the thick of the investigation. And through it all, Evie has a secret: a mysterious power that could help catch the killer--if he doesn't catch her first.
Jag har sett fram emot den här boken i säkert ett och ett halvt år, minst! Som alla som har följt den här bloggen säkert redan vet är Libba Bray en av mina absoluta idoler och hennes historiska fantasytrilogi om Gemma Doyle är mina favoritböcker. Jag har sjukt höga förväntningar på den här serien, som är planerad till att bli fyra böcker. Och handlingen låter verkligen bra! Jag vet inte hur jag ska kunna vänta ända till september... eller november? Plötsligt har det börjat dyka upp olika information på olika sidor. Undrar vem man ska lita på.

Omslaget då? Ja, jag tycker inte att det är lika vackert eller snyggt som Libba Brays andra omslag (se A Great and Terrible Beauty, Rebel Angels, The Sweet Far Thing, Going Bovine och Beauty Queens), men det har ändå något särskilt. Hur som helst kommer det knappast att hindra mig från att kasta mig över den här boken så fort den kommer ut. Avskyr när jag längtar "för långt" fram, men jag kan inte hjälpa det. Vill läsa nu!

Jag har tidigare skrivit om The Diviners här.

 
Bild och beskrivning av handling är hämtade från Goodreads.

Kommentarer

Populära inlägg