Ringer

Bild: IMDb.
För ungefär tre månader sedan var jag ensam hemma över en helg. Jag brukar titta väldigt mycket på olika tv-serier, men det är för det mesta i sällskap med andra, och då jag inte ville se i förväg själv, bestämde jag mig för att börja titta på någonting nytt på egen hand. Jag hade precis avslutat tredje säsongen av Buffy the Vampire Slayer, men då jag blir så fast när jag tittar på Buffy, ville jag ha någonting annat som inte var lika beroende-framkallande.

Av en slump fick jag syn på serien Ringer (också med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen) i programbiblioteket på tv:n, och satte igång ett avsnitt. Det skulle jag aldrig ha gjort. Avsnittet var så bra och spännande att jag blev fast. Då hade nitton avsnitt av tjugotvå kommit ut, och jag såg dem allihop på tre dagar.

Ringer handlar om Bridget och Siobhan (båda två spelade av Sarah Michelle Gellar), tvillingsystrar som på grund av ett tragiskt förflutet kommit ifrån varandra och hamnat helt olika i livet. Bridget är en drogmissbrukande dansös på en kriminell klubb och Siobhan har gift sig rikt och bor i New York. Fast när Bridget blir vittne till ett mord och inte är säker på att polisen kan ge henne det vittnesbeskydd de lovar, flyr hon till sin syster. Siobhan tar med henne till sin familjs sommarhus i The Hamptons, men under en båttur tar hon livet av sig och en desperat Bridget bestämmer sig för att ta över sin systers liv för att gömma sig undan de som försöker döda henne.

Åh, den här serien är verkligen beroendeframkallande, om än på ett annorlunda sätt än Buffy. Ingenting är någonsin som det verkar vara, hemligheter rullas upp i varje avsnitt. I ena stunden är den personen skum, i nästa den andre. Ingen går att lita på och jag bara älskar det. Hela tiden undrar man hur det ska lösa sig och när vem ska avslöja vad. Att Sarah Michelle Gellar är så övertygande både som Bridget och Siobhan, och (precis som när hon är Buffy) lika tuff som båda är ju inte heller fel. Sedan kan man ju inte låta bli att tycka om Andrew... Och stort plus för att man fick återse Jason Dohring! Har inte sett honom i någonting annat sedan Veronica Mars.

Problemet är nu bara att det slutade så öppet, och att serien inte har blivit förnyad för en andra säsong (varför???). Fast om ni vill se en riktigt bra serie ändå, se Ringer. Enligt min åsikt var den ändå så pass sevärd att ni bara måste kolla upp den.

Kommentarer

Populära inlägg