Två år...

Idag är det den 27 september 2012 och Bokmässan har dragit igång för branschfolk. Jag kommer inte att vara på Bokmässan i år, varken som författare eller privat, vilket känns ganska vemodigt. Jag har varit där de senaste två åren, ända sedan jag blev författare, och för mig är det något alldeles speciellt. Några av mina författarkollegor klagar över att de känner sig oinspirerade av att gå där - att påminnelsen om hur mycket det egentligen finns därute gör att det kan kännas hopplöst att försöka skapa något eget. Men för mig är det tvärtom. Jag tycker att det är fantastiskt att det finns så mycket böcker därute, så många spännande världar och karaktärer som bara väntar på mig. Jag blir inspirerad av möjligheterna, när jag ser vad som går och hur det kan vara. Efter Bokmässan vill jag bara hem och skriva. Skapa mer. Skapa nytt. För jag har sett att det går.

Dessutom kommer nog Bokmässan alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta just på grund av det var där jag fick se och hålla i Där drömmar blir till för första gången. 

Idag ska jag dock fira ändå, trots att jag inte kommer att åka till Bokmässan. För idag är faktiskt dagen då Där drömmar blir till släpptes i bokhandlarna för två år sedan. Då var det måndagen efter Bokmässan, och boken hade visserligen redan släppts där, men att se sin bok i bokhandeln... Det kändes stort, och när jag tittar tillbaka på bilder känns det fortfarande stort. Även om det också känns som länge sedan. Det har hunnit hända så mycket. Och snart kommer uppföljaren...

Ha en underbar Bokmässa allihop!

Kommentarer

Populära inlägg