Tips: Gengångare

Det var länge sedan jag tipsade om någonting kul här på bloggen - som inte har med mina egna böcker att göra. Därför tänkte jag ta tillfället i akt att göra det nu.
 
 
De senaste åtta veckorna har Gengångare gått på SVT Play. Det är en fransk zombie-serie som varit webbexklusiv på SVT Play (det ryktas att den kommer att gå på SVT - på den faktiska TV:n - till hösten 2013, eller eventuellt våren 2014). Serien (i orignal med namnet Les Revenants) är otäckt spännande och handlar om en liten stad i Frankrike där de som varit döda plötsligt börjar komma tillbaka. De har inget minne av att de en gång dog, har inte åldrats, och nu vill de återvända och fortsätta sina liv. Men frågan är vad som händer, både med de döda och de levande, när den som en gång varit borta kommer tillbaka igen. Samtidigt börjar även en seriemördare härja i staden...
 
 
Serien har åtta avsnitt och har nu gått klart på SVT Play, men den ligger kvar tills lördagen den 9 mars. Och jag säger bara: se den! Den är så spännande, så välgjord och så vackert filmad att ni bara inte får missa den!
 
 
Dessutom är soundtracket gjort av den skottska post rock-bandet Mogwai, och det bidrar verkligen till seriens otäcka mystiska stämning. Det kan inte vara annat än perfekt!
 


Kommentarer

Populära inlägg