Mardrömspepp v. 9: Citat i Mardrömmar, del 1

Ni kanske minns att varje kapitel i Där drömmar blir till började med ett citat, antingen från en annan skönlitterär roman, en låttext eller någon klok person. Jag valde att göra det både för att jag älskar citat och för att jag tyckte att det var ett spännande sätt att ge lite hintar om berättelsens fortskridande och varje kapitels handling. Och självklart är även Mardrömmar smockfylld av liknande magiska tänkvärda ord.
 
Därför tänkte jag idag och någon till dag framöver ge er två små hintar om Mardrömmar, genom att avslöja lite om mina citatkällor till den här boken. Och idag tänker jag avslöja var jag har hämtat flest av de citat som kommer ifrån andra böcker.
 
Och boken är... *trumvirvel* ... Karin Boyes fantastiska diktsamling, Dikter. Därifrån har jag hämtat hela sju citat, men från vilka dikter får ni än så länge försöka lista ut själva. De säger väldigt mycket om handlingen till berättelsen, liksom Karins Boyes dikter gjorde i den första boken. Hon är en stor inspiration för mig.
 
Men om en diktsamling inte räknas, tänker jag även avslöja vilken bok som ligger på andra plats. Och det är Lene Kaaberbøls ungdomsroman Ormens gåva, som är tredje delen i Kaaberbøls Skämmer-serie, som jag fortfarande tycker är bland det bästa jag har läst. Därifrån har jag hämtat fyra citat.
 
Så vad säger ni? Visst låter det spännande?

Kommentarer

Populära inlägg