Bokmässan 2013

Eftersom jag hade en liten hemtenta att ta itu med efter bokmässan, kommer här min lilla redogörelse för året en vecka för sent:

Torsdagen
Jag kom till bokmässan på torsdagen och hann gå en liten runda i den bästa delen (den med barn-och ungdomsböcker samt serier förstås!) innan det var dags för mingel i Opals monter. Det var som vanligt lika roligt att träffa alla på förlaget igen, de är alltid så snälla och glada. Särskilt kul är det alltid att träffa min redaktör Dorothea, som jag mejlar så mycket med men träffar så sällan.

Efter minglet hade vi i BASUN bestämt oss för att gå ut och äta på Park. Tydligen så är det så att alla coola människor som är på Bokmässan ska ha befunnit sig på Park någon gång under mässan för att visa upp sig. Så vi satt vid ett runt bord och åt Bokmenyn, trerätters, med Björn Ranelid vid bordet bakom, Lill-Babs och Lotta Bromé vid bordet framför. Jag smygspanade på kändisar och hade kul med mina vänner, men allteftersom kvällen gick blev det något fullpackat i restaurangen. Att gå till toaletten tog cirka en halvtimme, eftersom man var tvungen att armbåga sig igenom hela folkmassan och ducka undan folk som inte hade koll på sina drinkar. Men det var kul, och jag har nog aldrig varit på någonting liknande förut.

När jag gick hem stod Martina Haag och Krister Henriksson utanför. Wallander!

Fredagen
På fredagen åt jag lyxfrukost på hotellet (lyxfrukost för mig = O'boy, äggröra och köttbullar) innan jag begav mig till mässan. Där gick jag först till Seriescenen och lyssnade på samtalet om Utopiska världar, där Natalia Batista, Lisa Medin, Kim W Andersson och Lars Krantz pratade om sina respektive serievärldar tillsammans med Fabian Göransson, redaktör för serietidningen Utopi. Det var riktigt bra och gjorde mig väldigt inspirerad, även då jag skriver och inte ritar.

Efter att sedan ha vandrat runt i min favoritdel av mässan, var det dags för lunch. Jag åt buffé tillsammans med mina goda vänner Ally Regins och Anna Winberg von Friesen, som båda var på mässan för att jobba för varsitt förlag. De är framtidens förlagsstjärnor de där två - det lovar jag!

Efter lunch gick jag och lyssnade på Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg och Lina Neidestam som pratade om Berättelser från Engelsfors och om Nyckeln! Ser fram emot Nyckeln så sjukt mycket, men samtidigt inte (för sedan är det ju slut!). Efteråt passade jag på att få mina exemplar av just Berättelser från Engelsfors och Eld signerade. Och då hände det knäppa - Sara Bergmark Elfgren kände igen mig och hade hört talas om mina böcker! (Visst, jag följer ju dem båda på Twitter och så, men ändå!). Det var så coolt att jag blev alldeles generad.

Mitt på dagen under fredagen släpptes även allmänheten in och då kom mina föräldrar till mässan. Jag fick posera bredvid böckerna i Opals monter för att pappa skulle fota (skulle kunna lägga upp någon bild här, men har inte sett dem än, plus att pappa tog med sig kameran hem så jag får vänta tills vi ses igen), och det var både kul och så där lagom pinsamt.

Sedan hände en rolig sak! Jag ska ju vara med i Gabriella Poopuus radioprogram (som förresten redan har spelats in och sänds nästa måndag), och när vi mejlade med varandra om det kom vi överens om att ses på bokmässan. Och det gjorde vi! Det är så märkligt med människor man har "lärt känna" genom Twitter och bloggar, för det känns ju verkligen som om man känner dessa människor på riktigt. När jag träffade Gabriella kändes det som om jag alltid hade känt henne, och vi pratade på om böcker och skrivande och allt annat kul.

Resten av eftermiddagen spenderade jag sedan tillsammans med mina föräldrar och vi gick runt och tittade på allt kul, samt handlade lite grann (se nedan för årets skörd). Sedan åkte vi hem, trötta men belåtna! Det enda som kändes lite trist var att jag inte kunde bege mig raka vägen hem för att skriva, utan var tvungen att ta itu med en hemtenta.

Hur som helst, årets bokmässa var underbar. 

Årets skörd: En prenumeration på Utopi och Kim W. Anderssons Love Hurts. Även första seriealbumet av A Game of Thrones på svenska till min bror, och 438 dagar till både mamma och farmor. Plus en väldigt god Oreo-fudge som mamma köpte utanför ingången.


 


Årets signerade: Fick mina exemplar av Eld och Berättelser från Engelsfors signerade av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg och Lina Neidestam. Fick även 438 dagar signerad av Martin Schibbye och Johan Persson, med dedikation till både mamma och farmor.

Kommentarer

Populära inlägg