Frusna hjärtan och skämmerskors döttrar

Den här helgen var utan tvekan den bästa på länge. Jag gjorde så roliga saker, och nu har jag massor av ny musik på min spellista!

I lördags var jag i Köpenhamn, på Østre Gasværk Teater och såg både Skammerens datter 1 och Skammerens datter 2! (Jag har tidigare skrivit om de föreställningarna här.) Två helt fantastiska föreställningar som jag är så glad att jag verkligen kom iväg och såg. Det blev sammanlagt fem timmars musikteater på en dag, men det kändes som ingenting. Allting var så fint: skådespelarna var perfekta i sina roller, dräkter och effekter var så coola - jag säger bara: draken! - och sångerna var fina och passade perfekt in. Dessutom kunde teatern i sig själv inte varit en bättre miljö för den här berättelsen, den var perfekt. Och så älskade jag hur man visade att Dina och hennes mamma använde sin skämmarförmåga. Det var så coolt och mäktigt!

Bild: Østre Gasværk Teater
Bild: Østre Gasværk Teater
Bild: Østre Gasværk Teater
Bild: Østre Gasværk Teater
Bild: Østre Gasværk Teater

Allra bäst var den första föreställningen, Skammerens datter 1. Det byggde på första boken och hade bara lagt till några scener med Nico och Rosa, annars följde den boken ganska så exakt. Andra föreställningen var också fin, men eftersom de skulle dra ihop alla de tre återstående böckerna blev det lite en prioriteringsfråga om vad som fick vara med. Och det var lite synd att Nico och Drakan inte fick sin episka duell (som jag tidigare nämnt här). Men annars var det så underbart! Jag borde gå på teatermaraton över fantastiska fantasybokserier varje helg!


 


Sedan igår var jag på bio med min syster och några vänner och fick äntligen sett Frozen. Jag hade höga förväntningar efter att ha hört så mycket om den, och jag måste säga att jag tyckte att den var så fin! Redan när man hörde introt så förstod man att det skulle bli en vacker och söt film. Jag är ju ett stort fan av Disneyfilmer (kan citera de flesta av de äldre från 90-talet utantill), men har varit så besviken på de senaste. Gillade dock Tangled och Brave (varav den sistnämnda visserligen var Pixar, men väldigt lik en Disney, och de hänger ju ihop så...), och nu Frozen. Älskade historien, kände så starkt för systrarna, älskade Kristen Bells röst, sångerna och miljöerna. Kul med den skandinaviska touchen. Och Elsas krafter... coola! Här är några av mina favoritsånger:


 

Så nu lyssnar jag på musik om frusna hjärtan och behovet av Skämmerskors döttrar i världen. Vad lyssnar ni på?

Kommentarer

Populära inlägg