Mardrömmar: Johnny och Olivia

OBS! EXTREM SPOILERVARNING FÖR DIG SOM INTE LÄST Där drömmar blir till OCH Mardrömmar.


I slutstriden som avgör Enderras öde offrar Johnny sig själv genom att skapa en värld som kan agera som Simon Taras fängelse. Men för att upprätthålla den måste han själv följa med Simon Tara, vilket separerar honom från Olivia.

Olivia återvänder till sin egen värld, och i epilogen (som utspelar sig nästan ett och ett halvt år efter deras sista möte) får vi veta att Olivia fortfarande drömmer om Johnny, och att han då och då spelar för henne från sin nya värld för att försäkra henne om att allt är bra. Det ger Olivia förhoppningen om att de en dag kommer att ses igen, och kanske kommer att kunna vara tillsammans.

Men sågs de någonsin igen?

Jag har egentligen bara ett ärligt svar att ge. Jag vet inte. Jag vet inte vad som hände sen. Liksom alla ni som läst, så tog jag farväl av Olivia när hon låg där i sin säng och drömde om Johnny. Jag tog farväl av Johnny där han satt och spelade på den mosstäckta stenen i den ljusa gröna skogen. Jag tog farväl av Ana och Benjamin där de planerade att återvända till Enderra och hjälpa Tania med att omvandla Enderra till en demokratisk republik. Jag tog farväl av Simon Tara när han drogs in i porten till den nya världen.

Jag tog farväl av dem alla, i samma stund som du gjorde det. Visst hoppas jag på att allting slutade lyckligt till slut. Att Olivia och Johnny fick varandra och att allting blev bra i Enderra. Men egentligen vet jag inte det bättre än någon annan. Jag gav mina karaktärer liv, men nu lever de vidare utan mig. De har fullgjort den uppgift de hade i min berättelse, och nu måste de finna sina egna vägar på egen hand.

Så hur tror du att Olivias och Johnnys berättelse verkligen slutade? Sågs de någonsin igen? Fick de varandra till slut, efter alla sina prövningar?

Kommentarer

 1. Tack för att du berättade allt det här om dina böcker och karaktärer! Jag har absolut inget krav på författare att berätta vad som hände sen etc. men kul du gjorde det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god! Kul att du uppskattade det!

   Radera
 2. Finns det någon chans att Johnny och Olivia sågs igen i världens hjärta? Båda måste ju dö någon gång, och sedan leva vidare där. Sågs de kanske där och fick sitt ''och så levde de lyckliga i alla sina dagar''?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Om de inte sågs innan dess, så sågs de definitivt där.

   Radera
 3. Men åh, jag har inte tittat in på din blogg på några veckor och helt missat dessa inlägg. Nu har jag ju massa roligt att läsa! :D Så kul att få höra lite extra om dina fantastiska böcker :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg