Mardrömmar: Kommer det en uppföljare?

OBS! EXTREM SPOILERVARNING FÖR DIG SOM INTE LÄST Där drömmar blir till OCH Mardrömmar.


Jag tänkte börja den här tema-veckan med den fråga som ställts av de allra flesta som skickat mejl till mig. Nämligen den här: kommer det att komma en uppföljare (alltså en tredje bok)?

Och svaret på det är nej. Tyvärr har jag tänkt mig att Mardrömmar är den sista boken om Olivia och Johnny. Självklart ska man aldrig säga aldrig, men när jag skrev den så var det med tanken att den skulle avsluta Olivias och Johnnys berättelse. Det sägs ju att det ska ta slut när det är som allra bäst.

Visst är det vanligast nuförtiden att man skriver en trilogi, men för egen del har jag alltid tänkt att det viktiga är att jag får skriva min berättelse. Och när det är slut, så är det slut, oavsett hur många böcker det resulterar i.

När jag skrev på Där drömmar blir till visste jag att jag ville skriva en uppföljare till den, och att jag inte var färdig med berättelsen om Olivia och Johnny. Jag hade många olika idéer, men ändå en grundstomme som jag utgick ifrån och som jag därför försökte tänka på särskilt under redigeringen av första boken, ifall jag skulle få möjligheten att verkligen skriva fortsättningen (det är tyvärr inte alltid säkert att man får det – att ge ut böcker i Sverige är ungefär som hur det fungerar för tv-serier i USA, det är inte alltid säkert att en serie får en andra säsong). När jag väl började skriva på Mardrömmar insåg jag att berättelsen fick bli precis som den var menad att bli, och då kändes det rätt att det bara skulle bli två böcker.

En sak som jag alltid vetat är bland annat hur min berättelse skulle sluta. Redan när jag började skriva Olivias och Johnnys berättelse visste jag hur jag en dag skulle vara tvungen att ta farväl av dem.

Men mer om det tänker jag berätta imorgon.


Här kan du läsa resten av tema-veckans inlägg:
Mardrömmar: Vad hände sen?
Mardrömmar: Varför slutade det som det gjorde?
Mardrömmar: Simon Tara
Mardrömmar: Johnny och Olivia

Kommentarer

Populära inlägg