Mardrömmar: Vad hände sen?

OBS! EXTREM SPOILERVARNING FÖR DIG SOM INTE LÄST Där drömmar blir till OCH Mardrömmar.

Det är helt konstigt att tänka sig att det nu har gått över ett år sedan Mardrömmar kom ut. Tiden har gått så fort, och trots att jag är i full gång med nästa projekt, händer det att jag saknar Olivia, Johnny, Ana, Benjamin och Simon Tara något så fruktansvärt mycket. Jag har känt dem i så många år och spenderat så mycket tid med dem. Det känns så märkligt att de lever sina egna liv nu.

Sedan utgivningen har jag fått höra så mycket fint om boken från läsare, läst fantastiska recensioner och fått vidarebefordra komplimanger för det vackra omslaget till den briljanta Lisa Zachrisson, som gjort båda omslagen, men som nog gjort det snyggaste bokomslag som någonsin skådats till Mardrömmar.

Och för några veckor sedan fick jag det här fina mejlet från en läsare:
Hej Emma! 
Jag läste nyss ut Mardrömmar och jag kan inte riktigt släppa hur otroligt bra böckerna var och hur de verkligen förändrat mitt tänkande.
Men jag undrar verkligen vad som hände sedan… sågs någonsin Johnny och Olivia igen? Vad hände med Simon Tara? Jag undrar om du skulle kunna göra en kort sammanfattning om hur allting slutade, för jag håller verkligen fast vid mitt hopp om att det inte var slutet utan att historien fortsatte och att allting slutade gott.
 
Tack för att du tog din tid och för att du skrev dom två bästa böckerna genom tiderna! Jag hoppas verkligen att du svarar, är riktigt spänd.
Eftersom det nu är lite mer än ett år sedan Mardrömmar kom ut, tänkte jag därför – med inspiration av det här mejlet – använda den här veckan till att ha lite Mardrömmar-tema. Jag kommer att svara på de frågor som jag fått av läsare, samt dela med mig av mina tankar kring böckerna.

Har du någon egen fråga som du gått och funderat kring, antingen om Där drömmar blir till, Mardrömmar eller om berättelsen i allmänhet, så får du jättegärna skriva en kommentar till det här inlägget eller skicka din fråga till min mejladress: dardrommarblirtill@hotmail.se

Jag hoppas att du hänger med mig tillbaka till Enderra!


Här kan du läsa tema-veckans inlägg:
Mardrömmar: Kommer det en uppföljare?
Mardrömmar: Varför slutade det som det gjorde?
Mardrömmar: Simon Tara
Mardrömmar: Johnny och Olivia

Kommentarer

Populära inlägg