Mardrömmar: Frågor och svar, del 2

Här kommer fortsättningen med en enda lång fråga!


OBS! SPOILERVARNING FÖR DIG SOM INTE LÄST Där drömmar blir till OCH Mardrömmar.


Hur kom du på alla namn?
Det är faktiskt en väldigt bra fråga som nog ingen har ställt till mig tidigare! Nu är det så väldigt länge sedan jag kom på de flesta namnen att jag knappt minns hur jag tänkte. Men jag ska försöka minnas och förklara mina tankegångar, varav de flesta är väldigt simpla och enkla, om man känner mig.

Olivia Marie Berggren: Olivia är huvudpersonen, och hon fick heta Olivia eftersom jag tyckte att det var ett väldigt vackert namn, samt för att jag hade en period då jag verkligen älskade Charles Dickens Oliver Twist och under den perioden hade Oliver som ett favoritnamn. Olivia blev så självklart, på något sätt. Sedan heter hon ju Marie i andranamn, och det fick hon helt enkelt göra eftersom jag ville att det skulle finnas ett band mellan oss. Jag heter själv Marie i andranamn, så då fick hon också göra det. Slutligen fick Olivia heta Berggren i efternamn, eftersom det är det efternamn som min gammelmormor bar och hon var en stor inspiration för mig. Att använda hennes efternamn till min huvudkaraktär blev lite som en hyllning till henne.

Jonathan "Johnny" Philipe Rose: Ända sedan jag läste Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta som barn, har det varit något alldeles särskilt med namnet Jonatan. Så självklart skulle en sagoprins bara kunna heta så, om jag nu skulle ha en. Att det blev Philipe... Ja, jag känner en Philipe. Och Rose kom av att jag ville att han skulle vara kopplad till rosor. Jag älskar rosor.

Anastasia "Ana" Andreasson: Jag fullständigt älskade den tecknade filmen Anastasia när jag var liten. Den var så fin, och huvudpersonen Anastasia/Anya är så cool. Hon är en av de bästa kvinnliga tecknade karaktärer jag vet. Så när jag ville ha en stark kvinnlig karaktär fanns det inte så många andra alternativ. Men hon fick kalla sig Ana istället, eftersom jag tycker att det är ännu coolare. Andreasson fick hon sedan heta eftersom jag tyckte att hon skulle ha ett helt vanligt "sson"-namn.

Benjamin de Paulo: När jag var liten och genomgick en svår operation så fick jag en gosedjurskanin från sjukhuset som tröst för att jag varit så duktig. Jag fick honom den 28 december, vilket var Benjamins namnsdag. Han blev alltså döpt till Benjamin, och jag har varit lite kär i namnet sedan dess. Så när jag hade en storebrorskaraktär som var så där härlig och kramgo fick han också heta Benjamin. Dock måste jag säga att jag inte riktigt minns varför han fick heta de Paulo i efternamn. Antagligen för att det passade så bra och gjorde honom cool.

Simon Tara: Det här är faktiskt lite spännande. Innan jag började skriva på den här berättelsen skrev jag på en annan sagoberättelse där Simon Tara var en god magiker som hjälpte huvudpersonen. Jag tyckte om namnet Simon, och Tara passade på något sätt så väl, jag har till och med för mig att det var ett namn som förekom i en sång jag hörde någon gång. Men när jag sedan började skriva på Där drömmar blir till så fick Simon Tara liksom hoppa in som magiker igen, bara det att den här gången blev han så läskig att han till slut blev skurken istället.

Övriga namn: Bland de andra karaktärerna kan jag bland annat nämna att jag lät Gian Lesser heta just Lesser på grund av ordets betydelse på engelska. Estragon Gormelian fick även heta Estragon, eftersom det är ordet för kryddan dragon på franska.


Läs även tidigare inlägg:
Mardrömmar: Frågor och svar, del 1

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg