Sisterhood of the World Blogger Award

Jag har blivit nominerad till ett award! För första gången någonsin! Så roligt och så snällt av fantastiska Gabriella, som nominerade mig. Tack så mycket! Gabriella är någon ni alla borde kolla upp, hon har nyligen givit ut sin debutbok Mellody Looh: Födelsemärket, som står överst på min önskelista till julen. Här kan ni läsa hennes blogg och få reda på mer om hennes bok och författarskap!Vad gör man när man blivit nominerad:
1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg.
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg.
3. Svara på de 10 frågorna som du fått.
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor.


Och jag har besvarat Gabriellas frågor här nedan:

1. Vad är det som får dig att fastna för en bok?
För mig är det nog ingenting specifikt som får mig att fastna för en bok. Det kan vara många olika saker, men oftast är det en spännande inledning som verkligen drar in mig, en eller flera engagerande karaktärer eller ett fantastiskt språk. Ibland är det alla sakerna (och då är det antagligen en favoritbok) och ibland en eller två. 

2. Senaste bokrelaterade inköpet du gjorde?
Räknas min kalender? Annars var det faktiskt väldigt länge sedan jag köpte en bok. Men däremot fick jag hela The Maze Runner-trilogin av mina föräldrar när de var i Philadelphia för ett par veckor sedan. Räknas det?


3. Kommer du att delta i NaNoWriMo i år och i så fall vad ska du skriva om?
Nej, det kommer jag inte. Jag ska redigera min bok och börja plugga på min master i etik. Jag har faktiskt aldrig varit med i NaNoWriMo, men kuriosa är att jag faktiskt använde mig av ett schema till det när jag skrev min c-uppsats förra året. Det var utmärkt pepp, även för akademiska bedrifter!

4. Vilken bok i er bokhylla har finast omslag?
Jag tror att jag måste välja Libba Brays trilogi om Gemma Doyle. De har alla så väldigt vackra omslag, jag skulle vilja ha dem som tavlor.

   

5. En barndomsbok du alltid kommer minnas.


6. Föredrar du serier eller ensamstående böcker?
När någonting är riktigt bra, vill jag inte att det ska ta slut. Därför föredrar jag serier. Dock måste det finnas en historia att berätta, det finns verkligen ingenting som är värre än när någonting borde ha slutat för länge sedan, men ändå fortsätter i det oändliga. Hur bra någonting än är, måste det trots allt ta slut.

7. Din favoritförfattare.
Jag har väldigt många favoriter, men högst upp står nog Libba Bray (tätt följd av barndomsfavoriten Astrid Lindgren).

8. Inbunden, pocket eller ebok? (Eller kanske till och med ljudbok?)
Det beror på. Jag önskar mig helst inbundna böcker, eftersom de är vackra i bokhyllan och bra och rejäla att läsa. Pocket funkar dock bäst att ha med sig (jag har nästan alltid en bok i väskan). Ljudbok är väldigt bra att ha med på långa bilresor, men i övrigt vill jag helst läsa själv. Ebok har jag faktiskt aldrig provat, men det lockar mig inte heller.

9. Vart föredrar du att läsa?
Bästa stället: i min solstol i skuggan intill poolen på en sommarsemester. Annars funkar sängen ganska bra också.

10. Vilken genre har du aldrig läst något inom men är nyfiken på?
Jag tror faktiskt att jag har läst någonting inom de flesta genrer. Men om steampunk räknas för sig, så är det något jag aldrig läst, men gärna skulle läsa. Någon som kan tipsa om något bra?


Ja, det var det! Nu ska jag nominera 10 andra bloggare, vilket blir en utmaning, då jag faktiskt inte ens läser 10 bloggar. Men jag gör som så att jag nominerar de bloggare jag brukar läsa av: Anna, Ally, Kim, Beate, Anna och Hanna

Här är era frågor:

1. Hur ser din tre-i-topp-lista ut över de bästa böcker du läst?
2. Vilken är din favoritförfattare?
3. Läser du helst översatta böcker eller på originalspråk?
4. Har du något favoritcitat från en bok du läst? I så fall, vilket?
5. Idag är det många filmer och tv-serier som är baserade på böcker. Vad tycker du om det?
6. Fortsättning på ovanstående fråga: Vilken är din favorit?
7. Vad får dig att köpa en bok?
8. Vad ska en bok helst handla om för att bli en favorit hos dig?
9. Vilken bok tycker du har det finaste omslaget?
10. Vilken bok ska du läsa härnäst?

Lycka till med era svar! Och tack till Gabriella än en gång för nomineringen!

För att komma till bildernas källa, är det bara att klicka på dem.

Kommentarer

 1. Tack för nomineringen Emma :-) <3
  Kram Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod Kim! :) Ska bli spännande att läsa dina svar på mina frågor. Kram!

   Radera
 2. Roligt att läsa dina svar :) Och ännu roligare att du kommer önska dig min bok i julklapp, hihi :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg