Länktips

Terminen har dragit igång igen och jag har fullt upp med forskarmetoder och etikfördjupningar. Den senaste tiden har jag dock sett två bokrelaterade "artiklar" som jag tycker att ni borde läsa och titta på.

Den första heter A Field Guide to Spotting a Fellow Book Nerd och är skriven av Ginni Chen för Barnes & Noble. Den handlar, precis som titeln säger, om hur man känner igen andra boknördar. Det är en väldigt fin och rolig artikel med hög igenkänningsfaktor. Jag kände igen mig i nästintill alla punkter. Känner ni igen er själva? Brukar ni lägga märke till sånt här hos andra? Läs!

Det andra är en lista från BuzzFeed Books, där de bad sina läsare att skicka in sina favoritrader/citat från böcker de läst. Det resulterade i listan 51 of the Most Beautiful Sentences in Literature. Vilket är ditt favoritcitat från en bok? 

Kommentarer

 1. Haha! Vilken rolig lista. #4 känns ju aktuell ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det! Haha, ja, definitivt. Borde stå att "boknördar som även är författare kan dock bli lite blinda för sin egen text till slut". Det är ytterligare ett argument för varför man som boknörd bör känna andra boknördar. Då kan de hjälpa till. ;)

   Radera
 2. Två citat jag tycker om är: "Der er intet, som man kan længes efter som efter havet." (Karen Blixen) och "Det finns ingenting som går upp emot att läsa! Så mycket fortare man tröttnar på allt annat!" (Jane Austen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så många citat som jag älskar, jag samlar dem i fina skrivböcker som jag bläddrar i ibland. Och ibland slänger jag in dem i böcker som jag skriver. ;)

   Men bland mina favoriter är nog dessa: "Det finns inga säkra val. Bara andra val." (Libba Bray) och "Idag lever vi, imorgon är vi en berättelse." (Gunila Ambjörnsson)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg