Liten uppdatering och Litteralund

Oj, vad länge sedan det var sist! Tiden bara flyger iväg, och man vet knappt vart den tar vägen.

Jag går i skolan och den suger verkligen åt sig all min tid. Det är analyser och arbeten som ska skrivas, tusentals sidor som ska läsas. Jag hinner ingenting annat, men just nu är det okej, eftersom Aphelium ändå är hos testläsare fortfarande. Då och då skickar de kommentarer till mig, och jag längtar efter sommaren när jag äntligen kan få tid till att gå igenom manuset en sista gång innan jag vågar mig på att skicka in det till förlag. (Men det bästa av allt är att de verkligen gillar berättelsen!)

I helgen var jag på Litteralund. Inte som författare, utan som privatperson. Jag och en kompis lyssnade på Cornelia Funke, och det var så roligt. Jag har läst många av hennes böcker, bland annat Bläck-serien (Bläckhjärta, Bläckmagi och Bläckdöd), Spegel-serien (Reckless och Reckless - Levande skuggor), och Tjuvarnas Herre, och jag har länge beundrat henne. Det känns så bra när någon man ser upp till visar sig vara en så fantastisk person på riktigt också. Dessutom fick jag en chans att hälsa och säga hej, samt berätta för henne att citaten som inleder varje kapitel i Bläck-serien var just vad som inspirerade mig till att använda citat på liknande sätt i mina egna böcker. Hon hade så mycket klokt att säga, och hon skriver det första utkastet till alla sina böcker för hand! Verkligen imponerande. Dessutom är hon en duktig illustratör också, så hon kan rita alla de mystiska varelser som hon kommer på, vilket jag önskar att jag också kunde. 

Efteråt bjöds det på gratis glass ute på stan, eftersom det tydligen var någon kampanj genom Pressbyrån. En lyxig dag med andra ord!

I övrigt har jag läst Gillian Flynns Dark Places (är lite smått besatt, måste läsa Sharp Objects!), och även sett klart båda säsongerna av tv-serien The 100. Den är så sjukt bra, inte minst för en etik-nörd som mig, och just nu vet jag inte hur jag ska klara mig tills säsong 3. Är det någon av er som har sett den? (Spoiler: Just nu vet jag inte om jag är team Bellarke eller team Clexa. Älskar dem allihop så himla mycket!)

Men nu ska jag återgå till pluggandet. Jag lovar att återvända hit så fort jag har något roligt att berätta, förhoppningsvis om boken!

Trappan upp till Konsertsalen i Stadshallen i Lund.
Foto: Sophie Geelmuyden.

Kommentarer

  1. Nämen, det blev ett blogginlägg i alla fall:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg