ReadMe

Igår var jag på läskonferens. Det är märkligt så avlägsen bokvärlden kan kännas när man pluggar och allt som verkar existera är kurslitteratur och nya uppsatser att skriva. Tur då att jag genom vårt barn- och ungdomsboksnätverk BASUN fick en möjlighet att komma ut lite!

ReadMe är en konferens om läsande som detta år hade fem olika teman: Mediernas kris och litteraturkritikerns död, Spel, Serier, Bra och dålig litteratur, samt Röster. Det var väldigt spännande och intressanta föredrag. Bland dem som imponerade på mig mest var Julia Essell, femtonårig debattör som höll ett starkt föredrag om att skapa sig sin egen röst. (Läs gärna hennes debattartikel om sexism i datorspelsvärlden!) Det jag skrattade mest åt var röstläkaren Henrik Widegrens egeninspelade film om hur stämbanden fungerar. Visste ni att våra stämband ser ut ungefär som ett science fiction-monster från Doctor Who? Särskilt när vi sjunger En helt ny värld?

Konferensen är till för alla som är intresserade av eller arbetar med läsande på olika sätt. Om jag får gissa var de flesta av deltagarna lärare och bibliotekarier. Jag hade turen att stöta på några vänner från Lundagård, studenttidningen jag ibland skriver för. Även en gammal körkompis som numera jobbar på förlag var där. Dessutom var det frikostigt med mat och fika, och så fick vi goodie bags! De innehöll bland annat block och pennor, och lite godis. Älskar goodie bags.

Önskar att jag var bättre på att ta bilder, men om ni vill se lite bilder från dagen föreslår jag att ni kollar @readmelund eller Twitter-tagen #readmelund. Min Lundagårds-vän Malin var konferensens Twitter-korre och live-twittrade hela dagen, så där finns både en liten recap för de intresserade och bilder.

Nu ska jag fortsätta skriva uppsats om moralisk tur.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg