Spellistor till mina böcker

Jag lyssnar väldigt mycket på musik när jag skriver och den musik som jag förknippar mest med mitt manus hamnar i en spellista som sedan blir som bokens lilla soundtrack. Jag har gjort spellistor till alla mina böcker och idag när det är grått och trist här i Lund (där jag sitter på kontoret) så kan man behöva lite uppmuntran.

Därför kommer här tre fantastiska spellistor som inspirerade mig till mina tre böcker. Varsågoda!

Demonmorden

En spellista med mycket 70-, -80- och tidigt 90-tal, samt en hel del instrumentalt från tv-serien Stranger Things.Där drömmar blir till

En spellista där jag ville komma åt den där sagokänslan. Mycket Enya, mycket instrumentala soundtracks. Mardrömmar

En spellista där sagan var mer olycksbådande och många låtar hade teman om någon form av undergång. Lyssnade särskilt mycket på "End of the dream" med Evanescence, som på många sätt blev berättelsens huvudtema.

Kommentarer

Populära inlägg